Градоначелник Сарајева, проф. др Иво Комшић, је са својим замјеницима Аљошом Чампаром и Ранком Човићем, предсједавајућим Градског вијећа Сабахудином Делалићем и замјеником Миром Лазовићем, те градским вијећницима, синоћ посјетио Олимпијски базен Отока. Том приликом Управа Базена госте је упознала са комплетним објектом Олимпијског базена и његовим функционисањем, начином финансирања, те програмским активностима.

Присутни су упознати о реализацији спортских, едукативних и рекреацијских пројеката, те другим актуелним дешавањима. Разговарало се о могућностима примјене извора обновљиве енергије, реализацији и рационализацији утрошка алтернативних енергената. Презентовани су досадашњи резултати реализације пројеката Школе пливања, а разговарало се о изналажењу системских рјешења Школе пливања за све ученике четвртих разреда основних школа на подручју Кантона Сарајево од наредне школске године и подршци реализације овог пројекта од стране опћина и Кантона.

Током посјете, говорило се и о проширењу програмских активности у склопу пројекта „Сарајево – Здрави град“. Програмом о здравом начину живота уз примјену физичке активности и здраве исхране, поред дјеце са деформитетима кичме и особа треће животне доби, у реализацију Пројекта биће укључене и друге популације.

Извор: Олимпијски базен Отока/Одјељење за односе са јавностима