Помоћник градоначелника Сарајева за образовање, културу и спорт, Рамиз Кадић, данас је са сарадницима  у Вијећници уприличио пријем за челнике Међународне санкашке федерације (ФИЛ), који ће у нашем граду одржати годишњи састанак Предсједништва и Извршног одбора ове организације. Кадић се у име Града Сарајева и његових грађана захвалио на  подршци коју ова федерација годинама пружа члановима Санкашког савеза БиХ како би оспособили санкашку, боб и скелетон стазу на Требевићу за одржавање љетних тренинга на санкама на точковима. Тако је Међународна санкашка федерација обезбиједила донацију од 15 санки на точковима, 15 кацига и 17 пари специјалних патика, у укупној вриједности од  143.000 КМ.

Према ријечима Јосефа Фендта, предсједника Међународне санкашке федерације, ова организација и Међународни олимпијски комитет (ИОЦ) су спремни да финансирају обнову стазе. Кадић је на то казао да ће Град Сарајево, заједно са Санкашким савезом БиХ и Олимпијским комитетом БиХ  упутити иницијативу за обнову стазе Међународном олимпијском комитету.

Обновом стазе створила би се могућност да санкашка такмичења на овој стази опет буду уврштена у календар такмичења Свјетске санкашке федерације и Боб и скелетон свјетске федерације.

Иначе, стаза на Требевићу је једини олимпијски објекат који је био кориштен у 100% капацитету. Сарајево је сваке године имало три трке Свјетског купа, а некада и више.
Боб стаза је направљена за потребе 14. Зимских олимпијских игара, одржаних у Сарајеву 1984. године. Служила је за такмичење у бобу двосједу, четверосједу и санкању, а била је најзахтјевнији и најскупљи пројекат Олимпијаде. Важила је за најбржу, али и једну од најсигурнијих у свијету. У рату деведесетих година је већим дијелом уништена. Уништени су пратећи објекти боб стазе, каблови, изолације.