У Градској управи Града Сарајева данас је одржана прва прес конференција поводом Јавног дочека Нове 2014. године, коју Град Сарајево и ове године организује заједно са партнерима: градским општинама (Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град), Кантоном Сарајево, Туристичком заједницом КС и БХ Телекомом. Аљоша Чампара, замјеник градоначелника и предсједник Извршног одбора за Јавни дочек Нове 2014. казао је како ће се програм и ове године састојати из два дијела, Централног и Дјечијег. Централни програм ће се одржавати  на платоу испред ББИ центра – на Тргу дјеце Сарајева и трајат ће од 21.00 до 01.00 час иза поноћи. Слоган овогодишње манифестације је „Тропска ноћ у Сарајеву“, што је light мотив успјеха наше фудбалске репрезентације која се пласирала на Свјетско првенство у Бразилу.

У оквиру Дјечијег програма, чији ће детаљи бити познати на другој прес конференцији, која ће се највјеројатније одржати у посљедњој седмици пред сам дочек Нове 2014., биће изведена дјечија представа у два термина и подијељено хиљаду новогодишњих пакетића установама које се брину за дјецу без родитељског старања и дјеци са посебним потребама.
 
Иако је овогодишњи буџет за дочек Нове године мањи за 30.000 КМ у односу на прошлу годину, Чампара је обећао добар провод уз квалитетан и богат програм.  Овом пригодом Чампара је поменуо и 3. Сарајево Holiday Market чији је почасни покровитељ Град Сарајево.

Град Сарајево ће Јавни дочек Нове 2014. године испред ББИ-а центра припремити, организовати и реализовати у сарадњи са ТВ ФАЦЕ, која продуцира и емитује програм дочека и која је главни медијски покровитељ. Феђа Хаџифејзовић и Маријан Мијајловић су се у име ТВ ФАЦЕ захвалили Градској управи на повјерењу и  најавили спектакл. Нагласили су како је ово први пут да ће се овакав пријенос радити у ХД формату и преносити путем сателита широм Европе, Америке и Аустралије, те како је овај дочек закључак успјешне године за ФАЦЕ ТВ. Медијски покровитељи овог догађаја су Радио Стари Град и Антена Сарајево, Ослобођење, портал Source Production и Метромедиа.

Према одлуци градоначелника Иве Комшића, фокус је ове године стављен на домаће извођаче. Централни програм започет ће Genetic Grooves Гуру ДЈ, након којег ће сљедећим редосљедом наступати групе Диванхана, „Тхе Ласт Лоцатиуон“, „Конвој“, репер Френки, Сарајево Друм Оркестра са плесачима и банд Serios Beat Lovers.

ДЈ Мухамед Трнка задужен за загријавање и окупљање публике испред ББИ центра, захвалио се Градској управи и изразио задовољство и част што ће као ДЈ отворити новогодишњи програм. У име Диванхане, бенда који његује традиционалну босанску пјесму севдалинку, пресвучену у нове модерне аранжмане, обратила се Алма Талибећиревић, гласноговорница бенда. Она је нагласила како је Диванхана све више познат и тражен бенд који је у току ове године имао преко 60 наступа, како у БиХ тако и у иностранству, те да им је посебна част наступати пред домаћом публиком у граду у којем су започели своје путовање, Сарајеву, и закључити врло успјешну и активну годину.

Мухамед Латић, фронтмен перспективне сарајевске роцк групе „The Last Location“, захвалио се Градској управи на позиву и нагласио важност учешћа домаћих бендова на оваквој манифестацији. Додао је да поред већ својих познатих пјесама, ова група припрема и изненађење за све оне који ће Нову годину дочекати на отвореном на Тргу дјеце Сарајева. У име култне сарајевске групе Конвој, обратио се Неџад Мерђановић који је изјавио да се нада добром и квалитетном проводу. Послије љубавних прича „Конвоја“, наступом најпознатијег бх. репера Аднана Хамидовића – Френкија закључићемо 2013. годину.

У Нову 2014. ући ћемо у ритму самбе и бразилског карневала са Сарајево Друм Оркестром и врхунским бх. плесачима: „Ми у Сарајево Друм Оркестру, живимо бразилске ритмове и поклањамо их свесрдно свима који нас слушају. Први смо их донијели на ове просторе на дочеку Нове 2000. године и увели бразилске живости у БиХ. Сада нас Змајеви воде у Бразил 2014.“, истакнуо је Гордан Крањчић.

Тачно у поноћ бит ће уприличен ватромет, након којег ће градоначелник Сарајева Иво Комшић упутити новогодишњу честитку. Иза поноћи бенд Serious Beat Lovers забављаће присутне уз највеће свјетске хитове.

Новогодишњу атмосферу на Тргу дјеце Сарајева сигурно ће зачинити водитељски пар: позната ТВ и радијска водитељка, Лејла Пашалић те глумац и радио водитељ Кемал Чебо.
 
Како је Аљоша Чампара нагласио, јавни дочек правимо ради наших грађана, оних који неће и не могу нигдје отпутовати, али такође и ради туриста, с обзиром на најављени велики број туриста према подацима из Туристичке заједнице КС, посебно из сусједних земаља, западне Европе и дијаспоре.