Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем примио је данас Јуру Франка, освајача сребрене медаље у велеслалому на XIV зимским олимпијским играма 1984. у Сарајеву. Пријему су присуствовали Неџад Ајнаџић, директор ОЦ ЗОИ\’84. Сарајево, и Златко Хрнић, предсједник Скијашког савеза ФБиХ. Јуре Франко ће сутра присуствовати одржавању Међународног ски-такмичења у слалому и велесламу  на Бјелашници, под називом „ФИС КУП ЗОИ \’84. – Дјеца за мир у свијету“ и најбољим уручити награде. Франкова подршка сарајевској дјеци није изостала ни прије 4 године, када је организовао одлазак 15 малишана из СОС Дјечјег села Киндердорф на ЗОИ у Торину.

„Предност Сарајева у односу на друге градове су искуство у организацији олимпијаде и изврсни услови, поготово на Бјелашници, на којој као нигдје другдје у свијету можете у једном дану да организујете сва такмичења у скијашким дисциплинама. Уз квалитетну стратегију и континуираност у раду, корак по корак, могуће је достићи мјесто у међународним организацијама да бисте добили организацију утрка европског и свјетског купа“, истакнуо је Франко, те додао да подржава иницијативе ОЦ ЗОИ\’84. Сарајево и Скијашког савеза ФБиХ јер вјерује да је у спорту велика снага међународне комуникације и међународне промоције.

У наредном периоду предстоје разговори између овог изузетног спортисте и ОЦ ЗОИ \’84. о оснивању олимпијске академије на Бјелашници, те о томе да Франко са својим тимом буде ментор у развоју ЗОИ \’84.

Градоначелник Бехмен захвалио је овом спортском великану и истинском пријатељу на хуманитарној подршци дјеци Сарајева, те поздравио иницијативе и жељу коју овај спорстки великан исказује да би се Сарајеву вратио дух олимпизма.

Извор: Одјељење за односе с јавношћу