Потписан Анекс 2 Уговора за извођенје друге Фазе радова на изграднји олимпијског базена на Отоци

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директор &qуот;Униграднје&qуот; д.д. Сарајево Вехид Адиловић данас су потписали Анекс 2 Уговора за извођенје друге Фазе радова на изграднји првог затвореног 50-метарског олимпијског базена на локалитету Отока-Меандер.

Друга Фаза подразумијева покриванје базена, лимарске, браварске и дио хидроизолаторских радова, те поставлјанје дијела водоводних и канализационих инсталација. Предвиђени рок завршетка ових радова је 31. мај 2006. године, када би објекат базена требао бити покривен и затворен.

– С обзиром да се већ назиру проблеми у осигуранју недостајућих средстава, одлучна сам да уложим максималан напор да Сарајево добије први олимпијски базен у којем ће се обучавати дјеца-непливачи којих према показателјима има више од 70 посто, те организирати тренинзи за спортисте који се баве пливанјем, ватерполом, подводним и другим врстама спортских дисциплина на води – истакла је градоначелница Боровац те додала да реализацијом овога пројекта Град Сарајево ће бити спреман да организира велика међународна такмиченја на којима ће угостити велика пливачка имена Европе и свијета.

Што се тиче Финансијске конструкције, за прву Фазу Град Сарајево је обезбиједио 3,8 милиона КМ, а за реализацију друге Анексом Уговора осигурано је 4 милиона КМ, с тим да су Град и Кантон Сарајево из Буджета издвојили по 2 милиона КМ. Буджетом Града Сарајева за 2006. годину, који је усвојен на данас одржаној 8. сједници Градског вијећа, за наставак радова на базену осигурано је милион КМ, тако да за завршетак изграднје овога објекта треба обезбиједити још 5,5 милиона КМ. 
извор:Градска управа

Подјела новогодишнјих пакетића дјеци на Педијатријској клиници и Удруженју параплегичара

У поводу предстојећих новогодишнјих празника, градоначелница Сарајева Семиха Боровац у петак 30.12.2005. године у 11.00 сати посјетит ће и уручити 107 новогодишнјих пакетића дјеци на Педијатријској клиници Болнице Кошево.

Istog dana, u 14.00 sati, Josip Jurišiћ, zamjenik gradonaчelnice Sarajeva posjetit ћe i uruчiti 87 novogodišnjih paketiћa Udruženju paraplegiчara KS, (ul. Grbaviчka 6).