Од недјелје почетак сезоне клизанја на Зетри

У недјелју 01.01.2006. године у 18.00 сати, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић озваничит ће почетак сезоне клизанја у Олимпијској дворани &qуот;Зетра&qуот;.

Gradska uprava je izdvojila 100.000 KM za troškove postavljanja, održavanja i korištenja ledene plohe u "Zetri" i tako omoguћila našoj djeci i omladini besplatno klizanje u toku zimskog raspusta. Takoђer ove godine je sa Hokejaškim savezom BiH dogovoreno da se organizira besplatna škola hokeja na ledu. Inaчe, predviђa se da ћe oko 50.000 djece moћi besplatno koristiti ledenu plohu u "Zetri".

Градоначелница Боровац уручила новогодишнје пакетиће дјеци која се лијече на Педијатријској клиници Болнице Кошево

У поводу предстојећих новогодишнјих празника, градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником Јосипом Јуришићем посјетила је данас Педијатријску клинику Болнице Кошево, гдје је дјеци која се овдје лијече уручила 107 новогодишнјих пакетића.

Новогодишнја честитка Градоначелнице Града Сарајева Семихе Боровац

Драги моји суграђани,
Почашћена сам приликом да вам се, као градоначелница града Сарајева, могу обратити уочи Нове 2006. године.
Godina iza nas pokazuje da Sarajevo postaje moderan europski grad u kojem se može unosno poslovati i ugodno živjeti.

Потписан Анекс 2 Уговора за извођенје друге Фазе радова на изграднји олимпијског базена на Отоци

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директор &qуот;Униграднје&qуот; д.д. Сарајево Вехид Адиловић данас су потписали Анекс 2 Уговора за извођенје друге Фазе радова на изграднји првог затвореног 50-метарског олимпијског базена на локалитету Отока-Меандер.

Друга Фаза подразумијева покриванје базена, лимарске, браварске и дио хидроизолаторских радова, те поставлјанје дијела водоводних и канализационих инсталација. Предвиђени рок завршетка ових радова је 31. мај 2006. године, када би објекат базена требао бити покривен и затворен.

– С обзиром да се већ назиру проблеми у осигуранју недостајућих средстава, одлучна сам да уложим максималан напор да Сарајево добије први олимпијски базен у којем ће се обучавати дјеца-непливачи којих према показателјима има више од 70 посто, те организирати тренинзи за спортисте који се баве пливанјем, ватерполом, подводним и другим врстама спортских дисциплина на води – истакла је градоначелница Боровац те додала да реализацијом овога пројекта Град Сарајево ће бити спреман да организира велика међународна такмиченја на којима ће угостити велика пливачка имена Европе и свијета.

Што се тиче Финансијске конструкције, за прву Фазу Град Сарајево је обезбиједио 3,8 милиона КМ, а за реализацију друге Анексом Уговора осигурано је 4 милиона КМ, с тим да су Град и Кантон Сарајево из Буджета издвојили по 2 милиона КМ. Буджетом Града Сарајева за 2006. годину, који је усвојен на данас одржаној 8. сједници Градског вијећа, за наставак радова на базену осигурано је милион КМ, тако да за завршетак изграднје овога објекта треба обезбиједити још 5,5 милиона КМ. 
извор:Градска управа

Подјела новогодишнјих пакетића дјеци на Педијатријској клиници и Удруженју параплегичара

У поводу предстојећих новогодишнјих празника, градоначелница Сарајева Семиха Боровац у петак 30.12.2005. године у 11.00 сати посјетит ће и уручити 107 новогодишнјих пакетића дјеци на Педијатријској клиници Болнице Кошево.

Istog dana, u 14.00 sati, Josip Jurišiћ, zamjenik gradonaчelnice Sarajeva posjetit ћe i uruчiti 87 novogodišnjih paketiћa Udruženju paraplegiчara KS, (ul. Grbaviчka 6).

Потписиванје Анекса 2 уговора за извођенје друге Фазе радова на изграднји Олимпијског базена на Отоци

У четвртак 29.12.2005. године у 15.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директор &qуот;Униграднје&qуот; д.д. Сарајево Вехид Адиловић потписат ће Анекс 2 Уговора за извођенје друге Фазе радова на изграднји првог затвореног 50-метарског олимпијског базена на локалитету Отока-Меандер.

Члан Предсједништва БиХ г. Тихић и градоначелница г. Боровац отворили реновирани продајни објекат \\\”хипермаркета\\\” на Мојмилу

Свечаним пресијецанјем врпце члан Предсједништва БиХ Сулејман Тихић и градоначелница Сарајева Семиха Боровац отворили су реновинарани продајни објекат &qуот;Хипермаркет&qуот; на Мојмилу.