Под покровителјством Града Сарајева бх. премијера Филма \”Грбавица\”

Под покровителјством Града Сарајева, у сриједу 01.03.2006. године у 20.00 сати, у Олимпијској дворани &qуот;Зетра&qуот;, одржат ће се бх. премијера Филма &qуот;Грбавица&qуот; младе сарајевске редителјке Јасмиле Жбанић, који је добио награду &qуот;Златни медвјед&qуот; на Берлинском Фестивалу.

У Вијећници свечани пријем за Филмску екипу \”Грбавице\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и Колегиј Градског вијећа организирали су свечани пријем за редителјку Јасмилу Жбанић и екипу награђеног Филма &qуот;Грбавица&qуот; у аули сарајевске Вијећнице.

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац честитала Неджаду Беговићу

Градоначелница Семиха Боровац је у име Града Сарајева  упутила честитку редителју Неджаду Беговићу у поводу добијанја престижне награде &qуот;Великог печата&qуот; на фестивалу документарног Филма &qуот;Загреб Доx&qуот; за најболји Филм у региону.

Полаганје цвијећа поводом 1. марта, Дана независности БиХ

У поводу обилјежаванја 1. марта, Дана независности Босне и Херцеговине, делегације Предсједништва БиХ, Кантона Сарајево, Града Сарајева и четири градске опћине у сриједу 01.03.2006. године одат ће почаст и положити цвијеће:

Градоначелница Боровац упрличит ће пријем у Вијећници за Јасмилу Жбанић

У уторак 28.02.2006. године у 12.00 сати, у аули Вијећнице, градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеницима и Колегијем Градског вијећа уприличит ће пријем за Јасмилу Жбанић, младу сарајевску редителјку, главну глумицу Мирјану Карановић и осталу Филмску екипу награђеног Филма &qуот;Грбавица&qуот;.

Доградоначелник Јуришић прогласит ће отвореним Европско првенство шумара и техничара у биатлону

У уторак 28.02.2006. године у 20.00 сати, у Босанском културном центру, замјеник градоначелнице прим. др. Јосип Јуришић ће на свечаној церемонији прогласити отвореним Европско првенство шумара и техничара у нордијском скијанју (биалтлону), које се одржава на Игману од 26. Фебруара до 5. марта ове године.

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац честита Дан независности Босне и Херцеговине

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац упутила је искрене честитке грађанима града Сарајева и државе Босне и Херцеговине у поводу 1. марта Дана независности. Градоначелница је у честитки, између осталог, пожелјела да стечена независност, као темелј постојанја слободне државе, приближи Босну и Херцеговину демократским и независним државама, поведе је путем просперитета и напретка и буде водилја кроз заједничку, сигурну и слободну будућност.

формиранје Омладинског центра Балкана у Сарајеву

Замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић примио је данас представнике међународне организације &qуот;Цојеп Интернатионал&qуот; са сједиштем у Страсбоургу, која заједно са институцијама попут Вијећа Европе, Ујединјених нација и ТИКОМ (Турска управа за међународну сараднју) ради на пројектима промовиранја и аФирмације демократије и лјудских права.