Градоначелница Боровац честитала 2. мај, Дан Кантона Сарајево и Опћина Центар и Стари Град

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац честитала је предсједавајућој Скупштине и премијеру Кантона Сарајево, Мелихи Алић и Денису Звиздићу 2. мај, Дан Кантона Сарајево:

Апел градоначелнице поводом предстојећих првомајских празника

Градоначелница Семиха Боровац позива грађане Сарајева да се са више еколошке свијести и одговорности брину о околним излетиштима, које имају намјеру посјетити током предстојећих првомајских празника. Она, наиме, апелује на излетнике да не бацају смеће и да по одласку не оставлјају иза себе неред и мале &qуот;дивлје депоније&qуот; како не би угрозили наше природно окруженје, које је заједнички дом свих нас.

Одржана 13. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На данас одржаној 13. сједници Градског вијећа Града Сарајева вијећници су усвојили Одлуку о допуни Одлуке о приступанју изради измјена и допуна Регулационог плана &qуот;Центар Ново Сарајево&qуот;. Овом одлуком од режима забране грађенја изузима се локалитет који је концептом плана усвојен од носилаца припреме, планиран за изграднју зграде амабасаде и резиденције Ујединјеног Кралјевства Велике Британије.

Потписан Меморандум споразумијеванја о традиционалном одржаванју маниФестације посвећене одгоју

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац, предсједница НВО &qуот;Дјеца-стубови свијета&qуот; фатима Хукић и Ибрахим Спахић, директор &qуот;Сарајевске зиме&qуот; данас су потписали Меморандум споразумијеванја о традиционалном одржаванју маниФестације &qуот;Пролјетни дани одгоја и етичких вриједности&qуот;.

Градоначелница се обратила учесницима Знанственог симпозија о саобраћају

Данас је у Сарајеву почео дводневни Знанствени симпозијум о саобраћају с међународним учешћем, а тема је &qуот;Саобраћајни систем коридора 5-Ц нове могућности развоја&qуот;. Градоначелница Семиха Боровац у име домаћина Града Сарајева обратила се скупу, пожелјела успјешан рад учесницима Симпозијума, те истакла да &qуот;свјетлу и перспективну будућност нашег града најавлјује и успоставлјанје квалитетног саобраћајног система Коридора 5-Ц.&qуот;

У четвртак редовна 13. и тематска сједница Градског вијећа Града Сарајева

У четвртак 27.04.2006. године с почетком у 10.00 сати, одржат ће се 13. сједница Градског вијећа Града Сарајева на чијем дневном реду се, између осталог, налази Приједлог Одлуке о даванју сагласности на Правилник о унутрашнјој организацији и систематизацији радних мјеста Службе Градског вијећа Града Сарајева и Приједлог Одлуке о даванју сагласности на Правилник о измјенама и допунама Правилника о унутрашнјој организацији Градске управе Града Сарајева.

Допринос Града Сарајева у очуванју тековина антиФашистичке борбе

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директор КЈКП &qуот;Сарајевогас&qуот; Салих Селмановић потписали су Уговор о пружанју услуга снабдијеванја природним гасом током 2006. године за потребе спомен-обилјежја Вјечна ватра. Буджетом Града Сарајева за 2006. годину предвиђена су средства у износу од 20.000 КМ за покриванје трошкова гаса на овом спомен-обилјежју.

Потписиванје меморандума споразумијеванја о традиционалном одржаванју маниФестације посвећене одгоју

У сриједу 26.04.2006. године у 14.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац, директор &qуот;Сарајевске зиме&qуот; Ибрахим Спахић и предсједница НВО &qуот;Дјеца-стубови свијета&qуот; фатима Хукић потписат ће Меморандум споразумијеванја о традиционалном одржаванју маниФестације &qуот;Пролјетни дани одгоја и етичких вриједности.

Градоначелница Боровац примила учеснике 2. Међународног сусрета библиотекара слависта

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником Предрагом Митровићем примила је данас делегацију учесника 2. Међународног сусрета библиотекара слависта у Сарајеву. У делегацији су били присутни представници библиотекара слависта из Аустрије, Босне и Херцеговине, Чешке, француске, Хрватске, Мађарске, Нјемачке, САД-а, Словеније, Србије и Црне Горе и Велике Британије.