Годишнјица масакра на Добринји

Аида Хабул, замјеница предсједавајућег Градског вијећа и Милорад Којовић, сектетар Градске управе данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће и на спомен-обилјежје, између улице града Бакуа и Трга дјеце Добринје.

Потписиванје уговора о суФинансиранју \”Башчаршијских ноћи\” и \”Међународног Фестивала Фолклора\”

У петак, 02.06.2006. године у 11.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директор ЈУ Сарајево Арт Халид Кубуровић потписат ће Уговоре о реализацији одобрених средстава за суФинансиранје маниФестација &qуот;Башчаршијске ноћи&qуот; и &qуот;Међународни Фестивал Фолклора&qуот;.

Градоначелница Боровац примит ће заједничко изасланство парламената и цивилног друштва Црне Горе и Косова

У петак 02.06.2006. године у 09.30 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац примит ће представнике заједничких изасланстава парламената и цивилног друштва Црне Горе и Косова, чија се посјета Сарајеву и БиХ реализује у овиру регионалног пројекта &qуот;Законодавство и грађани&qуот;.

Представници Свјетског комитета Конгреса педагога код градоначелнице, могуће братимлјенје Сарајева и Катаније

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је примила представнике Свјетског комитета Конгреса педагога: проФ.др Гиованни Пампаниниа (Университа ди Цатаниа, Италy), потпредсједника Свјетског комитета, проФ.др Цхристине фоx (Университy оФ Wоллонгог, Сиднеy), генералног секретара Свјетског Комитета, проФ.др Лyнн Давиес (Университy оФ Бирмингхам, УК) и проФ.др Адилу Пашалић-Кресо (филозоФски Факултет Сарајево, Одсјек Педагогија), предсједницу Медитеранског удруженја педагога. Они су градоначелницу упознали са припремама за 13.Свјетски конгрес педагога (3.-7.09.2007.) чији ће домаћин, на иницијативу једног броја европских, а посебно италијанских интелектуалаца и стручнјака, бити град Сарајево.

Пресс поводом хуманитарне маниФестације \”Пријателји-пријателјима\”

Прим. др. Јосип Јуришић, замјеник градоначелнице Сарајева и предсједник Организационог одбора на данас одржаној пресс-конФеренцији најавио је традиционалну четврту по реду спортско-музичку маниФестацију &qуот;Пријателји-пријателјима&qуот;, која ће се одржати 10. јуна КСЦ &qуот;Скендерија&qуот;, с почетком у 10.00 сати. Сав приход од продаје улазница бит ће директно уплаћен на жиро-рачун Спортског друштва инвалида &qуот;Спид&qуот; – Сарајево, који је својим резултатима и програмом рада за наредни период заслужио овакав вид материјалне помоћи.