Gradonačelnica Borovac čestitala 8. juni, Dan Općine Novi Grad

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac čestitala je građanima općine Novi Grad, načelniku Općine Damiru Hadžiću i predsjedavajućem Općinskog vijeća Safetu Keši 8. juni, Dan Općine, u kojoj je poželjela da "dani, mjeseci i godine koji slijede budu vrijeme sveopćeg napretka općine Novi Grad, vrijeme rastućeg kvaliteta života njenih građana".

Gradonačelnica primila novoimenovanu ambasadoricu Grčke u BiH

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Republike Grčke u BiH Nj.E. Constantinu Mauroskelidou. Gradonačelnica je ambasadorici poželjela dobrodošlicu u Sarajevo koje sa Atinom ima dosta sličnosti, a posebno ih povezuje olimpijski duh i oba grada nose titulu olimpijskog grada.

Sve spremno za humanitarnu manifestaciju \”Prijatelji-prijateljima\”

Damir Hadžić, potpredsjednik Organizacionog odbora manifestacije "Prijatelji-pijateljima", Nijaz Merdanović, član OO i predstavnik Nogometnog saveza BiH, te NJ.E. Josip Vrbošić, doajen Diplomatskog kora na danas održanoj press-konferenciji novinare su upoznali sa završnim pripremama za ovu manifestaciju, koja će se održati 10. juna KSC "Skenderija", s početkom u 10.00 sati.