Plaketa Energoinvesta d.d. Gradu Sarajevu

Energoinvest d.d. Sarajevo povodom 55 godina rada, dodijelio je sedam kolektivnih povelja i 21 plaketu zaslužnima za afirmaciju ove kompanije širom svijeta. Grad Sarajevo dobio je od Energoinvesta Plaketu za uspješnu poslovnu saradnju u misiji širom svijeta koju je na svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu preuzela gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

Pozivaju se građani Sarajeva na humanitarnu manifestaciju \”Prijatelji-prijateljima\”

U subotu 10. juna u KSC "Skenderija", s početkom u 10.00 sati, prim. dr. Josip Jurišić, zamjenik gradonačelnice Sarajeva i predsjednik Organizacionog odbora otvorit će tradicionalnu četvrtu po redu sportsko-muzičku manifestaciju "Prijatelji-prijateljima". Sav prihod od prodaje ulaznica bit će direktno uplaćen na žiro-račun Sportskog društva invalida "Spid" – Sarajevo, koji je svojim rezultatima i programom rada za naredni period zaslužio ovakav vid materijalne podrške.

Gradonačelnica Borovac upriličila prijem za prof. dr. Mustafu Imamovića povodom uspjeha njegove najnovije knjige

U povodu izbora knjige prof. dr. Mustafe Imamovića "Politički i pravni razvoj Bosne i Hercegovine" ("Bosnia and Herzegovina, evolution of its political and legal institutions") za najbolji izdavački poduhvat 2006. godine na ovogodišnjem Sajmu knjige u Sarajevu i s obzirom na dosadašnja brojna svjetska priznanja koje je djelo dobilo, gradonačelnica Semiha Borovac primila je danas autora knjige prof. dr. Mustafu Imamovića, prof. dr. Francine Friedman, koja je djelo prevela na anglosaksonski engleski jezik i njegov je urednik, te  izvršnog direktora "University Press" doo Sarajevo, koji je izdavač knjige, Dragana S. Markovića.

Gradonačelnica Borovac primila učesnike Svjetskog prvenstva u kuglanju za kadete i kadetkinje

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas funkcionere i učesnike Svjetskog prvenstva u kuglanju za kadete i kadetkinje, koji se održava u "Zetri" od 03. do 10. juna ove godine. Gradonačelnica se zahvalila Zigfridu Švajkardtu, predsjedniku Međunarodne kuglaške federacije (NBC), koja je gradu Sarajevu i Kuglaškom savezu BiH ukazala povjerenje da organiziraju do sada najveće kuglaško takmičenja u historiji kuglaškog sporta u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.