Доградоначелник Митровић честитат ће јубилеј хору/збору \”Понтанима\”

Замјеник градоначелнице Предраг Митровић, у суботу 17. јуна 2006. године у 20.00 сати, на свечаном концерту у Народном позоришту обратит ће се пригодним говором и у име Града Сарајева честитати хору/збору &qуот;Понтанима&qуот; 10 година нјеговог дјелованја дјелованја.

Градоначелница Боровац обратила се учесницима 3. КонФеренције градоначелника и представника цивилног друштва у БиХ

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац обратила се учесницима 3.КонФеренције градоначелника и представника цивилног друштва, која се одржава у Мостару. Говорећи о теми &qуот;Међународна сараднја и улога градоначелника у развијанју међуградске сараднје&qуот; градоначелница је истакла: &qуот;Ми на простору бивше Југославије одлучни смо да постанемо дио велике европске породице држава, што је интерес грађана које представлјамо али и интерес Европе. Темпо којим ћемо ићи према нашем заједничком цилју овиси прије свега од нас самих. Један од предувјета јесте наша заједничка сараднја у региону. Тек када то успијемо довести до задоволјавајућег нивоа бит ћемо вјеродостојни у својим изјавама да смо спремни сурађивати и са другима.&qуот;

Пријем за учеснике концерта \”фолклор без граница Сарајево-Београд\”

Предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Марин Иванишевић са замјеницама Аидом Хабул и Татјаном Лјујић-Мијатовић, те Предраг Митровић, замјеник градоначелнице примили су данас делегацију културно-умјетничких друштава &qуот;Свети Саво&qуот; из Београда, &qуот;Славија&qуот; из Источног Сарајева и &qуот;Пролетер&qуот; из Сарајева.

Комисија за односе са вјерским заједницама и Црквама Градског вијећа посјетила Меджлис Исламске заједнице Сарајево

Представници Комисије за односе са вјерским заједницама и Црквама Градског вијећа коју је предводио предсједник Идриз Ходжић, посјетили су данас Меджлис Исламске заједнице Сарајево, гдје су их предсједник ЈусуФ Захирагић, генерални секретар Есад Карахмет и главни имам мр ферид еФ. Даутовић у најкраћем упознали са активностима и потребама ове вјерске заједнице. Ово је, иначе, прва посјета Комисије за односе са вјерским заједницама и Црквама Градског вијећа, која се реализује у оквиру Програма активности ове комисије у 2006. години.

Обилјежена годишнјица погибије словеначког новинара Иве Штандекера

Замјеник градоначелнице Предраг Митровић је са амбасадорицом Републике Словеније у БиХ, Нј.Е. Наташом Водушек одао је данас почаст и положио цвијеће на спомен-плочу словеначком новинару седмичника &qуот;Младине&qуот; Иви Штандекеру, који је на Добринји 16. јуна 1992. године изгубио свој живот обавлјајући новинарски задатак.