Предсједник Србије Борис Тадић са доградоначелником Јуришићем обишао стари дио града

У оквиру једнодневне званичне посјете Босни и Херцеговини, предсједник Србије Борис Тадић обишао је стари дио града Сарајева. У пратнји замјеника градоначелнице Сарајева прим. др. Јосипа Јуришића обишао је Стару православну цркву на Башчаршији, Бегову джамију, Куршумлију медресу, Катедралу и Бошнјачки институт.

Градско вијеће Града Сарајева на 15. сједници усвојило Ребаланс Буджета Града за 2006. годину

У наставку 15. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, вијећници су усвојили Приједлог Одлуке о измјенама и допунама Буджета Града Сарајева за 2006. годину. Са повећанјем средстава у износу од 4.330.267 КМ (пренесена средства из 2005. године у износу од 3.965.267 КМ и намјенски грантови за уређенје Фасада у вриједности од 365.000 КМ), нови план Буджета за ову годину износи 17.185.267 КМ.

Тематска сједница о Проблематици једнакоправности сполова

На данас одржаној Тематској сједници Градског вијећа Града Сарајева, вијећници су разматрали тему о Проблематици једнакоправности сполова. Милена Велјковић, предсједавајућа Комисије за једнакоправност сполова Градског вијећа у свом уводном излаганју истакла да је ова тематска сједница треба да допринесе разбијанју стереотипа и јачанју позиције жене у нашем друштву, што је један од увјета уласка БиХ у Европску унију.