Договорени правци будуће сараднје Градова Сарајева и Подгорице

Делегација Града Сарајева коју су предводили градоначелница Семиха Боровац и предсједавајући Градског вијећа Марин Иванишевић боравила је у петак и суботу у првој званичној посјети Граду Подгорици. Током боравка у главном граду Републике Црне Горе делегација Града Сарајева са својим је домаћином Миомиром Мугошом и нјеговим сарадницим разговарала о унапређенју сараднје двају градова у областима: администрације, привреде, инФраструктуре, туризма, културе, спорта, као и о универзитетској сараднји.

Делегација Града Сарајева у првој званичној посјети Граду Подгорици

Делегација Града Сарајева коју предводе градоначелница Семиха Боровац и предсједавајући Градског вијећа Марин Иванишевић налази се у првој званичној посјети Граду Подгорици. Делегација је у поподневним сатима допутовала у Подгорицу гдје их је дочекао домаћин Миомир Мугоша, градоначелник Подгорице са сарадницима. По доласку градоначелници Сарајева и Подгорице дали су изјаве за новинаре.

Помоћ Града Сарајева оболјелој дјевојчици

Замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић данас је у име Града Сарајева у просторијама Градска управе предао компјутер шеснаестогодишнјој дјевојчици из Кладнја, Рахели Гогић која је оболјела од мултиплеxсклерозе.

Сараднја Јапана и града Сарајева

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је у Градској управи  отправника послова Амбасаде Јапана у БиХ г.футао Мотаиа са којим је разговарала о досадашнјој помоћи нјегове землје Сарајеву, те о будућој заједничкој сараднји на пројектима од значаја за град Сарајево.

Сутра дочек учесника 3. тандема бициклистичког маратона \”Крагујевац – Мостар 2006.\”

У петак 28.07.2006. године у 15.00 сати на Римском мосту на Илиджи представници Града Сарајева и Бициклистичког савеза БиХ уприличит ће дочек за учеснике 3. тандема бициклистичког маратона &qуот;Крагујевац – Мостар 2006.&qуот; Маратонци су стартали у Крагујевцу у сриједу у 10 сати, преко Ужица и Вишеграда стићи ће у Сарајево, а крајнје одредиште им је Мостар.

Maraton se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednika R Srbije Borisa Tadiћa i Ambasade BiH u Srbiji i pokroviteljstvom Grada Kragujevca i gradova kroz koje biciklisti prolaze: Užica, Vikšegrada i Sarajeva. Cilj ovog maratona je: zbližavanje graђana dvije zemlje posredstvom sporta, sportska razmjena i afirmacija sporta kao zdravog naчina življena. 

Градоначелница Боровац и ранији градоначелници Сарајева посјетили КЈКП \”Покоп\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и ранији градоначелници Сарајева: Салко Селимовић, Дане Олбина, Дане Мајковић, Васо Радић, Јурај Мартиновић, Тарик Купусовић, Мухидин Хамамджић и Расим Гачановић посјетили су данас КЈКП &qуот;Покоп&qуот; гдје им је домаћин био директор Нуко Гребовић.

Градоначелница примила амбасадорицу Израела

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је нерезидентну амбасадорицу  Израела за БиХ, Нј. Е. Ирит Бен-Абба која борави у радној посјети БиХ. Пожеливши јој добродошлицу у град Сарајево, градоначелница је амбасадорици Израела још једном честитала на квалитетној организацији 24. КонФеренције градоначелника свијета која је у мају ове године одржана у Јерусалему, а на којој је градоначелница Сарајева учествовала у дискусији са темом &qуот;Развој и очуванје хисторијских мјеста ради туризма&qуот;.

Апел Града Сарајева за мирно рјешенје сукоба на Блиском истоку

&qуот;Град Сарајево у својству члана Асоцијације градова носилаца поруке мира, у складу са Статутом Асоцијације, апелује за мирно и дипломатско рјешенје сукоба на Блиском истоку. Како су задаци Асоцијације супротставлјанје рату и нјегованје духа мира, толеранције  и мултикултурног поштиванја, позивамо и остале чланове Асоцијације да затраже прекид оружаних сукоба у којима страдају недужни цивили и обнову политичких преговора о трајном рјешенју дугогодишнје кризе на овим просторима.

Одржана 16. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева усвојило је на данашнјој 16. сједници Одлуку о допуни Одлуке о приступанју изради Измјена и допуна Регулационог плана Градског центра “Маријин Двор”. Према ријечима помоћнице градоначелнице за урбано планиранје Недрете Комарице, овом Одлуком дају се оквирна усмјеренја за другу Фазу израде Плана, а посебно дијела који се односи на Квадрант Б, ограничен Улицом Хисета, Нултом трансФерзалом и ријеком Милјацком.

Позив за 16. сједницу Градског вијећа

U utorak 25.07.2006. godine s poчetkom u 10.00 sati, održat ћe se 16. sjednica Gradskog vijeћa Grada Sarajeva, na kojoj ћe vijeћnici razmatrati prijedloge izmjena i dopuna regulacionih planova "Marijin Dvor", "Individualno stanovanje Rajlovac", "Чobanija", "Jagomir I" i "Centar Novo Sarajevo". Na dnevnom redu nalazi se i Izvještaj o aktivnostima SERDA-e u toku 2006. godine na realizaciji projekata od interesa za grad Sarajevo, kao i Informacija o dosadašnjim aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje spomen obilježja svoj djeci opkoljenog grada Sarajeva te Prijedlog Odluke o izgradnji spomen obilježja svoj djeci opkoljenog grada Sarajeva.