Godišnjica masakra u Boljakovom potoku

Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tatjana Ljujić-Mijatović i pomoćnica gradonačelnice Firdevsa Bračković danas su u ime Grada Sarajeva odale počast i položile cvijeće na spomen-obilježje u Boljakovom potoku, u blizini OŠ "Umihana Ćuvidina".

Gradonačelnica razgovarala sa bugarskim ambasadorom u BiH

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas Nj.E. Lyubtcha Troharova, ambasadora R Bugarske u BiH s kojim je razgovarala o unapređenju saradnje Sarajeva i Sofije. Gradonačelnica je čestitala ambasadoru na ulasku njegove zemlje u Evropsku uniju koji se treba desiti 1. januara 2007., naglašavajući kako je to vanjskopolitički prioritet i BiH, te da će u budućoj saradnji iskustva Bugarske i njenog glavnog grada u prihvatanju evropskih normi i standarda biti od koristi BiH i njenom glavnom gradu.

Sarajevu zlatni pehar za gostoljubivost i zlatna turistička ruža za najbolju turističku ponudu u BiH

Sarajevo je dobitnik zlatnog pehara gostoljubivosti i zlatne turističke ruže za najbolju turističku ponudu u BiH. Naime, povodom završetka finalne emisije "Turizam plus" 27.09. na Svjetski dan turizma na svečanosti u Domu RTVBiH uz direktan tv prijenos dodijeljene su zlatne turističke ruže i posebna priznanja najuspješnijim gradovima i turističkim subjektima u BiH i to u sedam kategorija.