Градоначелница Боровац прима вишечлану делегацију Уније градских опћина Регије Мармара из Р Турске

У сриједу 22.11.2006. године у 11.30 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац примит ће вишечлану делегацију Уније градских опћина Регије Мармара из Републике Турске.

Замјеник градоначелнице Митровић примио жупана Опћине Сежана

Замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић и савјетник градоначелнице за економска питанја Сахрудин Сарајчић примили су данас жупана словеначке опћине Сежана Мирослава Клуна, који уједно обавлја Функцију предсједника Обртне коморе Словеније.

Делегација Града Сарајева посјетила Александрију

Делегацију Града Сарајева коју предводи градоначелница Семиха Боровац а у којој су и градски вијећници фарук Сијарић, Ана Балтић и Саджида Ћелебић примио је гувернер Града Александрије Адел Лабиб. Градоначелница је гувернера Лабиба упознала са деталјима потписаног Споразума о сараднји Каира и Сарајева, те је истакла како постоје добре основе  за покретанје сараднје Сарајева и са Александријом, посебно у домену универзитетске и сараднје библиотека.

Потписан Споразум о сараднји Града Сарајева и Града Каира

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и гувернер Каира Абдел Азим Wазир потписали су у Каиру Споразум о сараднји између ова два главна града. Спразумом је утврђено да ће Каиро и Сарајево размјенјивати инФормације и искуства из различитих подручја дјелованја у оквиру својих надлежности (локална самоуправа, култура, школство, туризам, међународни односи, спорт и др.), те да ће сарађивати на нивоу градских вијећа, градоначелника и градских управа.