Потписан Уговор за израду пројектне документације за обнову Вијећнице

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директор Фирме УРБИНГ Студио пројектованје и цонсалтинг д.о.о. Сарајево, Смајо Мулаомеровић данас су потписали Уговор за израду пројектне документације за обнову и рестауарацију сарајевске Вијећнице. На међународном тендеру изабран је УРБИНГ д.о.о. Сарајево, који у року од осам мјесеци од дана потписиванја Уговора, треба да изради пројектну документацију обнове Вијећнице.

Унапређенје сараднје Града Сарајева и Града Барцелоне

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић и савјетник градоначелнице Сахрудин Сарајчић посјетили су побратимски Град Барцелону у цилју деФиниранја пројеката сараднје који ће бити реализовани у току 2007.године. Град Барцелона је, како је истакао франце фреxе, директор Одјела за међународну сараднју Града Барцелоне, у свом буджету за 2007. годину издвојио средства неопходна за реализацију Програма техничке сараднје намијенјеног пружанју стручне помоћи у едукацији и усавршаванју упослених у Граду Сарајеву у цилју стваранја што еФикасније администрације.

Потписиванје Уговора за израду пројектне документације за обнову Вијећнице

У сриједу 31.1.2007. године у 12.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директор Фирме УРБИНГ д.о.о. Сарајево, Смајо Мулаомеровић потписат ће Уговор за израду пројектне документације за обнову и рестауарацију сарајевске Вијећнице.

Одржана 22. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данашнјој 22. сједници утврдило је Нацрт Одлуке о усвајанју и Одлуке о провођенју измјена и допуна РП Градског центра &qуот;Маријин Двор&qуот; – ИИ Фаза, те га упутило на јавни увид и јавну расправу у трајанју од 60 дана. Вијећници су усвојили Приједлог Одлуке о усвајанју и Одлуке о провођенју Измјена и допуна РП Рекреационо-забавни центар &qуот;Пионирска долина&qуот;. Усвојен је и Приједлог одлуке о приступанју изради РП &qуот;Газијин хан&qуот;.

У Великом парку бит ће Спомен-обилјежје убијеној дјеци Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева донијело је данас Одлуку о одређиванју локације за подизанје Спомен-обилјежја свој дјеци опколјеног Сарајева 1992.-1995. година. Локација за подизанје Спомен-обилјежја је простор Фонтане у Великом парку у Сарајеву.

Потписан Споразум о суФинансиранју пројекта санације јавне расвјете на Тргу хероја

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац, начелник Опћине Ново Сарајево Неджад Колджо и представник Центра сигурносних студија Денис Хаджовић потписали су данас Споразум о суФинансиранју санације, реконструкције и изграднје јавне расвјете у населју Трг Хероја.

22. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 30.1.2007. године с почетком у 10.00 сати одржат ће се 22. сједница Градског вијећа Града Сарајева, на чијем дневном реду се налази Приједлог одлуке о одређиванју локације за подизанје Спомен-обилјежја свој дјеци опколјеног Сарајева 1992.-1995. година.

Дом Војске фБиХ уступлјен Граду Сарајеву

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и секретар Владе федерације БиХ Исмет Трумић потписали су данас Споразум о даванју на кориштенје Дома Восјске федерације БиХ-Сарајево с припадајућим землјиштем, над којим је носилац права располаганја Влада фБиХ, Градској управи Града Сарајева.

Градоначелница Боровац положила цвијеће на гроб Анте Сучића

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је на гроблју Баре у поводу 22. године од смрти Анте Сучића, положила цвијеће и одала почаст овом бившем градоначелнику Сарајева. На гроблју Баре окупили су се и сарадници и пријателји Анте Сучића, који је био градоначелник Сарајева од 1975. до 1981. године.

Градоначелница Боровац посјетила сарајевску ферхадија джамију

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је посјетила ферхад-бегову джамију која је због унутарнјих оштећенја однедавно затворена. &qуот;С обзиром на наше опредјелјенје да сачувамо све вјерске објекте, а посебно објекте од културно-хисторијског значаја, Град Сарајево ће издвојити 50.000 КМ за санацију ферхад-бегове джамије&qуот;, истакла је градоначелница Боровац, те овом приликом позвала и друге структуре власти да то учине.