Поводом Дана независности БиХ Заједничка свечана сједница Градског и Опћинских вијећа

У четвртак, 1.03.2006. у 12,00 сати поводом Дана независности Босне и Херцеговине одржат ће се Заједничка свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева и Опћинских вијећа Опћина Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град. Сједницу ће водити замјеница предсједавајућег Градског вијећа Аида Хабул, а уводничар ће бити академик Мухамед филиповић.

Протокол обилјежаванја 1. марта – Дана независности БиХ

Поводом 1.марта – Дана независности Босне и Херцеговине делегације Града Сарајева и градских Опћина: Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град положит ће цвијеће и одати почаст на Спомен обилјежју Вјечна ватра, мезарју Ковачи, на гроблју Лав, Спомен парку Враца и Тргу ЗАВНОБИХ-а.                  

Одржана 23. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данашнјој 23. сједници усвојило је Одлуку о преузиманју права кориштенја Дома Војске ф БиХ са припадајућим землјиштем, над којим је ималац права располаганја Влада ф БиХ. Вијећници су, такођер, усвојили Одлуку о успоставлјанју сараднје-братимлјенја између Градова Сарајева и Мадрида, као и Одлуку о прихватанју донације, скулптуре &qуот;Дрво живота&qуот;, аутора Андеја Ајдича из Словеније.

Градоначелница свечано отворила обновлјени дио франјевачког међународног студентског центра

Свечаним пресјецанјем врпце, градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је отворила обновлјени дио франјевачког међународног студентског центра у населју Ковачићи на Грбавици.

23. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 27.02.2007. године с почетком у 10.00 сати, одржат ће се 23. сједница Градског вијећа Града Сарајева, на чијем дневном реду, између осталог, налази се Приједлог Одлуке о додјели признанја Клјуч Града Сарајева, Приједлог Одлуке о начину и увјетима декорисанја на подручју града Сарајева и Извјештај о изграднји Олимпијског базена Меандер-Отока.

Град Мадрид спреман на братимлјенје са Градом Сарајевом

На данашнјем пријему делегације Града Мадрида код градоначелнице Сарајева изражена је спремност главног града Кралјевине Шпаније да се братими са главним градом Босне и Херцеговине. Делегацију је предводио Игнацио Нино Перез, главни координатор за привреду у Граду Мадриду који је градоначелници Сарајева пренио позив градоначелника Мадрида г.Алберта Руиз-Галлардóн Јимéнеза да крајем слједећег мјесеца званично посјети овај град.

Доградоначелник Јуришић примио представнике Пливачког клуба \”Босна\”

&qуот;Град Сарајево помоћи ће одлазак 53 такмичара Пливачког клуба &qуот;Босна&qуот; на државно првенство у пливанју које ће се почетком марта одржати у Тузли.&qуот;, обећао је замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић представницима овог Клуба на данашнјем пријему у Градској управи.

Доградоначелник Митровић примио студенте АЛУ

Замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић примио је студенте Одсјека за продукт дизајн Академије ликовних умјетности у Сарајеву који су израдили четири идејна рјешенја за Трг испред зграде Дома Војске фБиХ. Студенти су припремили ове идејне приједлоге на иницијативу проФесора АЛУ Стјепана Роша и Умјетничке галерије БиХ, чија је директорица Мелиха Хуседжиновић такођер присуствовала данашнјем пријему.

Одржан Округли сто: \”Обнова олимпијских садржаја\”

У склопу обилјежаванја годишнјице XИВ ЗОИ Сарајево \’84., данас је у просторијама Града одржан  Округли сто о теми &qуот;Обнова олимпијских садржаја&qуот;. Округли сто отворио је замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић који је истакао опредјелјенје Града Сарајева да подржи и иницира бржи развој зимских спортова, посебно у контексту туристичке понуде олимпијских садржаја, што је саставни дио ПлатФорме &qуот;Правци дјелованја Града Сарајева 2006.-2008.&qуот;.

Округли сто: \”Обнова олимпијских садржаја\”

У склопу обилјежаванја годишнјице XИВ ЗОИ Сарајево \’84., у сриједу 21.02.2007.г. с почетком у 12.00 сати, одржат ће се Округли сто о теми &qуот;Обнова олимпијских садржаја&qуот;, који ће отворити замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић.