Градоначелница се у Мадриду обратила на Међународној конФеренцији посвећеној политици глобализације градова

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац, која у Мадриду борави на позив градоначелника Алберта Руиз-Галлардона, обратила се данас на КонФеренцији посвећеној сагледаванју политике глобализације градова, односно осмишлјаванју приоритета урбане политике. На приједлог организатора КонФеренције, градоначелница Сарајева је говорила о теми &qуот;Поболјшанје интеграције различитих социјалних и етничких скупина у смислу нормализације у граду&qуот;.

Премијер Р Хрватске Иво Санадер са доградоначелником Јуришићем обишао стари дио града

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић данас је био домаћин Иви Санадеру, премијеру Републике Хрватске у обиласку старог дијела града Сарајева, од Вијећнице до Катедрале. Присутан је био и амбасадор Р Хрватске у БиХ, Нј.Е. Јосип Врбошић.

Потписан Споразум о братимлјенју Сарајева и Мадрида

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и градоначелник Мадрида Алберто Руиз-Галлардон данас су у Мадриду потписали Споразум о братимлјенју Сарајева и Мадрида. Сходно тексту Споразума Сарајево и Мадрид као градови побратими развијат ће привредне, културне и друге односе за чим постоји обострани интерес а у складу са традиционалним пријателјством народа Босне и Херцеговине и Кралјевине Шпаније.

Доградоначелник Јуришић обратио се учесницима Босанскохерцеговачког пословног инвестицијског самита

Данас је у Сарајеву почео дводневни Босанскохерцеговачки пословно инвестицијски самит. Замјеник градоначелнице Јосип Јуришић у име домаћина Града Сарајева обратио се скупу и пожелио успјешан рад учесницима, те истакао важност ове конФеренције која има за цилј &qуот;разматранје и унапређенје различитих облика економске сараднје за које је Град Сарајево посебно заинтересиран.&qуот;

Доградоначелник Јуришић честитао најболјим спортистима КС у 2006. години

Джудиста Ибро Миладин и каратискинја Арнела Оджаковић проглашени су најболјим спортистима Кантона Сарајево у 2006. години. На свечаној церемонији Избора спортиста Кантона Сарајево за 2006. годину, која је одржана у УНИТИЦ-у, замјеник градоначелнице Јосип Јуришић у име Града Сарајева честитао је најболјим и најперспективнијим спортистима КС.

Замјеници градоначелнице разговарали са директором Пројекта Арс Аеви

Замјеници градоначелнице Сарајева Предраг Митровић и Јосип Јуришић током данашнјег сусрета са Енвером Хаджиомерспахићем, генералним директором Арс Аеви разговарали су о предстојећим Фазама овог значајног развојног пројекта за Град, Кантон, федерацију и државу Босну и Херцеговину. Замјеници градоначелнице су истакли спремност Града Сарајева као суоснивача фондације Арс Аеви да настави да подржава Пројекат Арс Аеви препознајући га као један од водећих дугорочних развојних пројеката града Сарајева.

Позив за акредитиранје екипа медијских кућа

Поштоване колеге,

Уколико је Ваша медијска кућа заинтересирана за праћенје Свечане сједнице Градског вијећа Града Сарајева поводом 6. априла, Дана града Сарајева од 18.00 до 19.00 сати у згради Народног позоришта, позивамо Вас да нам у периоду од четвртка, 29. марта до понедјелјка 2. априла, до 16.00 сати доставите имена Ваше екипе ради припреме акредитација.

Потпсиванје споразумја о братимлјенју Сарајева и Мадрида

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац борави у службеној посјети Мадриду гдје ће са градоначелником Албертом Руизом Галлардоном у четвртак, 29.03.2007. године потписати споразум о братимлјенју Сарајева и Мадрида. Након церемоније потписиванја споразума, градоначелник Мадрида  отворит ће Међународну конФеренцију ОЕЦД-а под називом &qуот;Које политике су потребне за глобализацију градова? Преглед приоритета урбане политике&qуот;.

Предсједник Владе Р Хрватске Иво Санадер са доградоначелником Јуришићем обићи ће стари дио града

У четвртак 29.03.2007. године, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић бит ће домаћин предсједнику Владе Р Хрватске Иви Санадеру у обиласку старог дијела града Сарајева.

Одржана 24. сједница Градског вијећа

Градско вијеће Града Сарајева донијело је данас Одлуку о додјели Шестоаприлске награде Града Сарајева у 2007. години. Добитник појединачне Шестоаприлске награде је академик Божидар Матић, а добитник колективне Шестоаприлске награде је Педијатријска клиника Клиничког центра Универзитета у Сарајеву. Награде ће добитницима Шестоаприлске награде уручити градоначелница Сарајева на свечаној сједници Градског вијећа 6. априла на Дан града Сарајева. Колективне награде се додјелјују у облику Повелје, а појединачна награда, поред Повелје садржи и новчани износ.