Градоначелница Боровац обратила се на Свечаној сједници Градске скупштине Града Загреба

У поводу 31. маја – Дана града Загреба данас је одржана Свечана сједница Градске скупштине и Градског поглаварства Града Загреба на којој се пригодним говором обратила и градоначелница Сарајева Семиха Боровац. Она је грађанима и челницима Града Загреба у име Града и грађана Сарајева честитала овај значајан датум у хисторији хрватске пријестолнице, те је указала на дугогодишнје пријателјство и партнерство између градова Сарајева и Загреба.

Градоначелница у септембру на КонФеренцији у Кракову

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић и чланови Комисије за сараднју ца црквама и вјерским заједницама Градског вијећа Идриз Ходжић, Танја Јевтић и Анте Ивић примили су данас амбасадора Р Полјске у БиХ Нј.Е. Андрзеј Тyсзкиеwицза, РаФата Будника, представника ОО 7. Међународне конФеренције  &qуот;Улога Католичке цркве у процесу европске интеграције&qуот; и Кајетана Горнига, представника Града Глиwице.

26. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 29.5.2007. године у 10.00 сати, одржат ће се 26. сједница Градског вијећа Града Сарајева на чијем се дневном реду, између осталог, налази Приједлог Одлуке о приступанју изради измјена и допуна Регулационог плана Квадрант &qуот;Ц&qуот; Маријин Двор, те Приједлог Одлуке о усвајанју и провођенју Регулационог плана &qуот;ТМЗ-фероелектро&qуот;.

Градоначелница примила новоименованог амбасадора Кине

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас новименованог амбасадора НР Кине у БиХ Нј.Е. Лиу Wенxина. Градоначелница је амбасадору зажелјела успјешан дипломатски мандат у БиХ, те је изразила желју за унапређенје сараднје са НР Кином посебно побратимским градом Тианјином. Амабасадор је позвао градоначелницу да на јесен ове године посјети Тианјин и предложи конкретне правце будуће сараднје два побратимска града.

Градско вијеће Града Сарајева о надлежностима из области урбаног планиранја

Преглед надлежности из области урбаног планиранја и употребе локалног землјишта између Кантона Сарајево, Града Сарајево и опћина које чине Град Сарајево тема је о којој је данас било ријечи на Градском вијећу Града Сарајева. Овом сједницом покушало се указати на опредјелјенје и ставове које треба заузети у погледу предузиманја потребних мјера усмјерених на неопходно прошириванје надлежности Града у области урбаног планиранја и употребе локалног землјишта.

Тематска сједница о подјели надлежности из области урбаног планиранја

У уторак, 22.05.2007. године у 10.00 сати одржат ће се Тематска сједница Градског вијећа Града Сарајева, на чијем дневном реду се налази Подјела надлежности из области урбаног планиранја и употребе локалног землјишта између Кантона Сарајево, Града Сарајева и Опћина које чине Град Сарајево.

Градоначелница примила делегацију ЖКК Желјезничар

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас представнике Женског кошаркашког клуба &qуот;Желјезничар&qуот;: Марина Иванишевића, предсједника, Нуку Гребовића, директора, Тарика Кечу, ген.секретара, Слађана Ивића, тренера и играчице Едину Лјубунчић, Драгану Зорић, Индијану Джанковић и Дајану Бугарин, поводом освајанја КУП-а и Првенства Босне и Херцеговине.

Сарајевски и мостарски матуранти отплесали плес за Гинисову кнјигу рекорда

Тачно у подне у градовима земалја регије те Аустрији и Мађарској више од 78.800 матураната отплесало је шестоминутни плес qуадрилле те тако ушли у Гинисову кнјигу рекорда у категорији највећи синхронизирани плес.

Пријем у Градском вијећу за почасног конзула БиХ у Турској и делегацију турских привредника

Замјеница предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Татјана Лјујић – Мијатовић и чланови Комисије за међународну сараднју Градског вијећа Емин Швракић, фикрет Махмутовић и Незир Омербеговић примили су данас почасног конзула БиХ у Републици Турској Кемала Баyсака, начелника Опћине Маниса Булента Кара и делегацију турских привредника.

Апел грађанима да чувају саднице јапанске трешнје

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас представнике невладине организације из Токија ИПИЛ-ИПИЛ НО КАИ, која је до данас Сарајеву донирала 1.000 садница јапанске трешнје. Господин Јуришић захвалио се још једном Влади Јапана и овој организацији на свему што су до сада учинили за БиХ и град Сарајево, а посебно на садницама јапанске трешнје која улјепшава лице наше града и укупан амбијент чини угоднијим за живот.