Godišnjica masakra ispred Gradske tržnice

Dogradonačelnik Sarajeva prim. dr. Josip Jurišić, savjetnik gradonačelnice Sahrudin Sarajčić i vijećnik u Gradskom vijeću Fikret Mahmutović u ime Grada Sarajeva danas su odali počast i položili cvijeće na mjesto masakra u ulici Mula Mustafe Bašeskije do broja 64 (sjeverni ulaz u Gradsku tržnicu) u znak sjećanja na 43 poginulih sugrađana. Tada je teže i lakše ranjeno 84 Sarajlija.

Dogradonačelnik Jurišić primio predstavnike Internacionalne lige humanista

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva prim.dr. Josip Jurišić primio je danas delegaciju Internacionalne lige humanista predvođenu generalnim sekretarom prof. Zdravkom Šurlanom. Tokom susreta prof. Šurlan upoznao je dogradonačelnika sa promocijom laureta Internacionalne lige humanista koja će se održati 20. septembra ove godine u UNITIC-u. Priznanje "Državnici – humanisti 20 stoljeća" dobit će Vaclav Havel, Kiro Gligorov, Milan Kučan i Stjepan Mesić.

Dogradonačelnik Mitrović primio delegaciju studenata iz Holandije

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović primio je danas delegaciju studenata političkih nauka Univerziteta Leiden iz Holandije. Prethodnih godina blizu 30-tak studenata ovog univerziteta, u okviru studijskog putovanja, posjetilo je glavne gradove Estonije, Litvanije, Španije, Slovačke, Mađarske, Danske, Češke Republike, Turske i Italije.

U Gradskoj upravi održan sastanak za uređenje grada pred 13. SFF

Dogradonačelnik Sarajeva Josip Jurišić sazvao je danas radni sastanak o temi: "Koordinacija aktivnosti za uređenje grada pred i u toku 13. Sarajevo film festivala". Kako je kazao dogradonačelnik Sarajeva Josip Jurišić cilj sastanka je da se koordiniraju aktivnosti za uređenje i pospremanje grada pred najznačajniji nastupajući kulturni događaj u gradu Sarajevu, ali i za vrijeme njegovog trajanja, budući da se očekuje veliki broj gostiju i turista i namjera je pružiti im ugodan boravak u gradu.