Потписиванје Споразума о суФинансиранју Пројекта \”Спомен-обилјежје свој дјеци опколјеног Сарајева 1992.-1995.\”

У понедјелјак 03.09.2007. године у 11.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац и министар за борачка питанја Кантона Сарајево Хајрудин Ибрахимовић потписат ће Споразум о заједничком суФинансиранју Пројекта изграднје &qуот;Спомен-обилјежје свој дјеци опколјеног Сарајева 1992.-1995.&qуот;

Годишнјица масакра испред Градске тржнице

Доградоначелник Сарајева прим. др. Јосип Јуришић, савјетник градоначелнице Сахрудин Сарајчић и вијећник у Градском вијећу фикрет Махмутовић у име Града Сарајева данас су одали почаст и положили цвијеће на мјесто масакра у улици Мула МустаФе Башескије до броја 64 (сјеверни улаз у Градску тржницу) у знак сјећанја на 43 погинулих суграђана. Тада је теже и лакше ранјено 84 Сарајлија.

Доградоначелник Јуришић примио представнике Интернационалне лиге хуманиста

Замјеник градоначелнице Сарајева прим.др. Јосип Јуришић примио је данас делегацију Интернационалне лиге хуманиста предвођену генералним секретаром проФ. Здравком Шурланом. Током сусрета проФ. Шурлан упознао је доградоначелника са промоцијом лаурета Интернационалне лиге хуманиста која ће се одржати 20. септембра ове године у УНИТИЦ-у. Признанје &qуот;Државници – хуманисти 20 столјећа&qуот; добит ће Вацлав Хавел, Киро Глигоров, Милан Кучан и Стјепан Месић.

Доградоначелник Митровић примио делегацију студената из Холандије

Замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић примио је данас делегацију студената политичких наука Универзитета Леиден из Холандије. Претходних година близу 30-так студената овог универзитета, у оквиру студијског путованја, посјетило је главне градове Естоније, Литваније, Шпаније, Словачке, Мађарске, Данске, Чешке Републике, Турске и Италије.

Представници Града Сарајева обишли градилиште олимпијског базена Отока- Меандер

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић и савјетник градоначелнице Сахрудин Сарајчић, у оквиру радне посјете обишли су базен на локалитету Отока-Меандер којим ће, након завршетка радова, Сарајево коначно добити први 50-метарски затворени олимпијски базен.

Обилјежаванје 15-те годишнјице погибије Рамиза Салчина

У сриједу 22.08.2007. године у 10.00 сати, представници Града Сарајева Војислав Терзић и Милан Максимовић заједно са представницима Опћине Нови Град одат ће почаст и положити цвијеће на мјесту погибије Рамиза Салчина, у населју Сарај Полје, ул. Техерански трг до бр. 14.

Под покровителјством Града Сарајева пријем за госте 13. Сарајево Филм Фестивала

У петак 17.08.2007. године у 23.00 сата, у градској Вијећници, под покровителјством Града Сарајева и градоначелнице Семихе Боровац одржат ће се пријем за учеснике и госте 13. Сарајево Филм Фестивала, након чега је предвиђен поноћни ватромет.

Одржана прес-конФеренција поводом 11. Тениског турнира \”Опен Барцелона 1899 – Сарајево 2007.\”

Град Сарајево на челу са градоначелницом Семихом Боровац генерални је покровителј 11. тениског турнира за јуниоре и јуниорке до 16. година &qуот;Опен Барцелона 1899 – Сарајево 2007.&qуот;, који ће се одржати од 21. до 26. августа ове године на тениским теренима центра ЦСР &qуот;Кошево&qуот;.

Прес-конФеренција поводом одржаванја Тениског турнира \”Опен Барцелона 1899 – Сарајево 2007\”

У четвртак 16.8.2007. године у 10.30 сати, одржат ће се прес-конФеренција поводом 11-тог по реду тениског турнира &qуот;Опен Барцелона 1899 – Сарајево 2007&qуот;, који ће се одржати од 21.-26. августа ове године на тениским теренима центра &qуот;Кошево&qуот; у Сарајеву.

У Градској управи одржан састанак за уређенје града пред 13. Сфф

Доградоначелник Сарајева Јосип Јуришић сазвао је данас радни састанак о теми: &qуот;Координација активности за уређенје града пред и у току 13. Сарајево Филм Фестивала&qуот;. Како је казао доградоначелник Сарајева Јосип Јуришић цилј састанка је да се координирају активности за уређенје и поспреманје града пред најзначајнији наступајући културни догађај у граду Сарајеву, али и за вријеме нјеговог трајанја, будући да се очекује велики број гостију и туриста и намјера је пружити им угодан боравак у граду.