Poziv za press konferenciju povodom Polumaratona Sarajevo 2007

U srijedu, 19.09.2007. u 11.00 sati održat će se press konferencija povodom internacionalne manifestacije "Polumaraton Sarajevo 2007", koja će se održati u subotu, 22. septembra na Dan bez automobila. U ime organizatora novinarima će se obratiti gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Radomir Kezunović i ambasadorica Francuske u BiH Nj. E. Maryse Berniau, kao i predstavnici Atletskih klubova "Bosna" i "Slavija".

Gradonačelnica čestitala 17. godišnjicu radija M

U povodu obilježavanja 17. godišnjice Radija M gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac uputila je u svoje i ime Grada Sarajeva čestitku direktorici radija Emini Ibrić i svim uposlenicima. “Današnji specijalni program Radija M podsjeća nas na bogatu prošlost i velike uspjehe Vašeg radija, te na brojne dirljive trenutke provedene uz ovaj radio.

Na TVSA uskoro emisija \”Hronika grada\”

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i direktor TV Sarajevo Nedim Ðuherić potpisali su danas Ugovor o poslovnoj saradnji Grada Sarajeva i TVSA. Ugovorom se između ostalog predviđa pokretanje sedmične emisije „Hronika grada“ koja će se u programu ove TV emitirati svakog ponedjeljka u 17.30, počevši od 1.10.2007., a reprizirati utorkom u 13 sati.