Zlatna turistička ruža ponovno gradu Sarajevu

Sarajevo je po drugi put zaredom dobitnik Zlatne turističke ruže za najbolju ukupnu turističku ponudu u BiH. Tako je odlučio glavni i sedam selekcionih žirija, koji su večeras, na Svjetski dan turizma, na svečanosti u Domu mladih uz direktan TV prijenos, dodijelili zlatne turističke ruže i posebna priznanja najuspješnijim gradovima, osobama, turističkim objektima i organizacijama.

Povodom Ramazana i Bajrama grad dekorisan bosanskim motivima

Grad Sarajevo osigurao je iz svog budžeta 100.000 KM za dekorisanje javnih površina i prostora u gradu povodom državnih i vjerskih praznika. Povodom mjeseca Ramazana i predstojećeg Ramazanskog bajrama radnici KJKP "Park" postavili su svjetlosne dekoracije u Titovoj ulici, Ferhadiji, Dolac-Malti, Čengić-Vili i Dobrinji. Prostor Baščaršije dekorisan je svjetlećim sijalicama sa bosanskim motivima u obliku baklave i bosanskog ćilima, dok je zid Baščaršijske džamije ukrašen bijelom svjetlosnom zavjesom. Na području grada osvijetljeno je 50 stabala.

29. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

U četvrtak 27.9.2007. godine u 10.00 sati, održat će se 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na čijem se dnevnom redu, između ostalog, nalazi Informacija o aktivnostima na kandidiranju starog jezgra Baščaršije za upis na listu svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Gradonačelnica podržala kandidaturu Sarajeva za održavanje XIII Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je u svom uredu primila Ibrahima Spahića, direktora Međunarodnog centra za mir (IPC) i direktora "Sarajevske zime" i tom prilikom podržala incijativu da se Sarajevo kandidira za održavanje XIII Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana u Sarajevu 2008. godine, koju je podnio Međunarodni centar za mir Sarajevo – Festival "Sarajevska zima".

Gradonačelnica uručila deset stipendija

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je uručila deset stipendija djeci žrtava rata, članovima Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu". Studenti sarajevskog univerziteta dobili su po 1.000 KM kao godišnju stipendiju Grada Sarajeva koji već sedam godina stipendira članove ovog Udruženja.