Povodom Ramazana i Bajrama grad dekorisan bosanskim motivima

Grad Sarajevo osigurao je iz svog budžeta 100.000 KM za dekorisanje javnih površina i prostora u gradu povodom državnih i vjerskih praznika. Povodom mjeseca Ramazana i predstojećeg Ramazanskog bajrama radnici KJKP "Park" postavili su svjetlosne dekoracije u Titovoj ulici, Ferhadiji, Dolac-Malti, Čengić-Vili i Dobrinji. Prostor Baščaršije dekorisan je svjetlećim sijalicama sa bosanskim motivima u obliku baklave i bosanskog ćilima, dok je zid Baščaršijske džamije ukrašen bijelom svjetlosnom zavjesom. Na području grada osvijetljeno je 50 stabala.

Zlatna turistička ruža ponovno gradu Sarajevu

Sarajevo je po drugi put zaredom dobitnik Zlatne turističke ruže za najbolju ukupnu turističku ponudu u BiH. Tako je odlučio glavni i sedam selekcionih žirija, koji su večeras, na Svjetski dan turizma, na svečanosti u Domu mladih uz direktan TV prijenos, dodijelili zlatne turističke ruže i posebna priznanja najuspješnijim gradovima, osobama, turističkim objektima i organizacijama.

Gradonačelnica podržala kandidaturu Sarajeva za održavanje XIII Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je u svom uredu primila Ibrahima Spahića, direktora Međunarodnog centra za mir (IPC) i direktora "Sarajevske zime" i tom prilikom podržala incijativu da se Sarajevo kandidira za održavanje XIII Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana u Sarajevu 2008. godine, koju je podnio Međunarodni centar za mir Sarajevo – Festival "Sarajevska zima".

29. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

U četvrtak 27.9.2007. godine u 10.00 sati, održat će se 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na čijem se dnevnom redu, između ostalog, nalazi Informacija o aktivnostima na kandidiranju starog jezgra Baščaršije za upis na listu svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Gradonačelnica uručila deset stipendija

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je uručila deset stipendija djeci žrtava rata, članovima Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu". Studenti sarajevskog univerziteta dobili su po 1.000 KM kao godišnju stipendiju Grada Sarajeva koji već sedam godina stipendira članove ovog Udruženja.