Обилјежена годишнјица масакра у Булјаковом потоку

Помоћница градоначелнице фирдевса Брачковић и вијећник у Градском вијећу фикрет Махмутовић данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће на спомен-обилјежје у Булјаковом потоку, у близини ОШ &qуот;Умихана Ћувидина&qуот;.

Јавни увид и расправа о Нацрту Измјена и допуна РП \”Квадрант Ц – Маријин Двор\”

До 10.10.2007. године, радним даном од 09.00 до 13.00 сати, зантересирани грађани могу обавити јавни увид у Нацрт Измјена и допуна РП &qуот;Квадрант Ц – Маријин Двор&qуот;, у згради Опћине Ново Сарајево, ул. Змаја од Босне 55, шалтер сала – Центар за дозволе.

Поводом Рамазана и Бајрама град декорисан босанским мотивима

Град Сарајево осигурао је из свог буджета 100.000 КМ за декорисанје јавних површина и простора у граду поводом државних и вјерских празника. Поводом мјесеца Рамазана и предстојећег Рамазанског бајрама радници КЈКП &qуот;Парк&qуот; поставили су свјетлосне декорације у Титовој улици, ферхадији, Долац-Малти, Ченгић-Вили и Добринји. Простор Башчаршије декорисан је свјетлећим сијалицама са босанским мотивима у облику баклаве и босанског ћилима, док је зид Башчаршијске джамије украшен бијелом свјетлосном завјесом. На подручју града освијетлјено је 50 стабала.

Златна туристичка ружа поновно граду Сарајеву

Сарајево је по други пут заредом добитник Златне туристичке руже за најболју укупну туристичку понуду у БиХ. Тако је одлучио главни и седам селекционих жирија, који су вечерас, на Свјетски дан туризма, на свечаности у Дому младих уз директан ТВ пријенос, додијелили златне туристичке руже и посебна признанја најуспјешнијим градовима, особама, туристичким објектима и организацијама.

Градоначелница подржала кандидатуру Сарајева за одржаванје XИИИ Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је у свом уреду примила Ибрахима Спахића, директора Међународног центра за мир (ИПЦ) и директора &qуот;Сарајевске зиме&qуот; и том приликом подржала инцијативу да се Сарајево кандидира за одржаванје XИИИ Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана у Сарајеву 2008. године, коју је поднио Међународни центар за мир Сарајево – фестивал &qуот;Сарајевска зима&qуот;.

Градоначелница прихватила покровителјство за награду Удруженја издавача и кнјижара БиХ

Предсједник Удруженја издавача и кнјижара БиХ Ибрахим Спахић током данашнјег сусрета са градоначелницом Сарајева Семихом Боровац захвалио се градоначелници што је прихватила покровителјство за награду Удруженја издавача и кнјижара БиХ којом се, како је рекао, аФирмира свеукупно стваралаштво у Босни и Херцеговини.

29. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У четвртак 27.9.2007. године у 10.00 сати, одржат ће се 29. сједница Градског вијећа Града Сарајева на чијем се дневном реду, између осталог, налази ИнФормација о активностима на кандидиранју старог језгра Башчаршије за упис на листу свјетске културне баштине под заштитом УНЕСЦО-а.

Градоначелница уручила десет стипендија

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је уручила десет стипендија дјеци жртава рата, члановима Удруженја &qуот;Образованје гради Босну и Херцеговину&qуот;. Студенти сарајевског универзитета добили су по 1.000 КМ као годишнју стипендију Града Сарајева који већ седам година стипендира чланове овог Удруженја.