Град Сарајево издвојио преосталих 30.000 КМ за вјерске заједнице

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац потписала је сет Одлука о одобраванју преосталих новчаних средстава из Буджета Града Сарајева у укупном износу од 30.000 КМ у оквиру подршке вјерским заједницама и црквама, а уз сагласност истоимене Комисије Градског вијећа.

Одржана 8. сједница ОО за подизанје споменика свој дјеци опколјеног Сарајева 1992.-1995.

Данас је одржана 8. сједница Организационог одбора за подизанје Спомен-обилјежја свој дјеци опколјеног Сарајева 1992.-1995. на којој је усвојена Одлука о провођенју јавне набавке путем Конкурентског захтјева за израду изведбеног пројекта Спомен обилјежја. Одређена је Комисија која ће вршити одабир понуда за изведбени пројекат, а у којој се налазе представници Министарства за борачка питанја КС, Града Сарајева, Опћине Центар и Удруженја родителја убијене дјеце опколјеног Сарајева 1992.-1995.године.

Одржана 30. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данашнјој 30. сједници вериФиковало је мандате вијећницима Велији Катици из СДУ БиХ и Кемалу Капетановићу, независном кандидату, те именовало Джеваду Чаушевић за новог члана Комисије за Стутут и акта ГВ-а.

30. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 30.10.2007. године с почетком у 10.00 сати, одржат ће се 30. сједница Градског вијећа Града Сарајева, на чијем се дневном реду, између осталог, налази ИнФормација о извршенју Буджета Града Сарајева за период 01.01. до 30.09.2007. године и ИнФормација о припремлјености јавних комуналних предузећа и других служби за зимски период.

Генерални секретар Вијећа Европе са градоначелницом Боровац обићи ће стари дио града

У недјелју 28.10.2007. године, градоначелница Сарајева бит ће домаћин генералном секретару Вијећа Европе, Нј.Е. Террy Давису у обиласку старог дијела града и Бошнјачког института.

Граду Сарајеву вратит ће се новац од неодржаног концерта маестра Паваротија

Пресудом Опћинског суда у Сарајеву од 17.10.2007.г. Фирма Ариан Траде, организатор неодржаног концерта маестра, покојног Лучана Паваротија дужна је Граду Сарајеву вратити износ од 50.000 КМ.

Доградоначелник Јуришић примио миротворне дјелатнике Таненбаум центра за међурелигијско разумијеванје

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас миротворне дјелатнике Таненбаум центра за међурелигијско разумијеванје из Неw Yорка – учеснике Семинара, који се одржава у нашем граду у организацији Интеррелигијске службе Очи у очи, а под покровителјством Предсједништва БиХ.

Доградоначелник Јуришић прима миротворне дјелатнике Таненбаум центра за међурелигијско разумијеванје

У четвртак 25.10.2007. године у 13.00 сати, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примит ће миротворне дјелатнике Таненбаум центра за међурелигијско разумијеванје из Неw Yорка – учеснике Семинара, који се одржава у нашем граду у организацији Интеррелигијске службе Очи у очи, а под покровителјством Предсједништва БиХ.

Олимпијски град Торино дат ће подршку олимпијском Сарајеву

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац сусрела се данас са градоначелником Торина Сергио Цхиампарином. Градоначелница му је захвалила на свему што су до сада Град Торино, регија Пиемонте и Република Италија учинили за град Сарајево и државу Босну и Херцеговину.

Градоначелница у Торину учествује на КонФеренцији о једнаким могућностима за све

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац учествује у раду Међународне конФеренције &qуот;Права и једнаке могућности за све&qуот;, која се одржава у Торину под покровителјством Европске комисије, а у организацији регије Пиемонте, Мелтинг Боx и италијанске државне ТВ мреже РАИ. КонФеренцији присуствује и генерални конзул БиХ у Милану Драголјуб Лјепоја.