Gradonačelnica se obratila učesnicima Okruglog stola \\\”Stanje i perspektive urbanih zelenih površina BiH\\\”

Danas se u Sarajevu održava Okrugli sto o temi "Stanje i perspektive urbanih zelenih površina Bosne i Hercegovine", u organizaciji Udruženja inženjera i tehničara hortikulture BiH. Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac u ime domaćina Grada Sarajeva obratila se skupu i poželjela uspješan rad učesnicima Okruglog stola, te istakla da "stanje i perspektiva urbanih zelenih površina u našoj zemlji su tema od velike važnosti za sve gradove u BiH."

Obilježena godišnjica masakra u ulici Hamdije Kreševljakovića

Učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća danas je obilježena 14. godišnjica masakra u kojem je od agresorske granate smrtno stradalo sedam a ranjeno četvero naših sugrađana u ulici Hamdije Kreševljakovića kod broja 47. Tada su poginuli Zekerijah Dacić, Staka Aksentić, Ibro Plakalo, Sead Plakalo, Igbal Redžić, Dženan Smajić i Elvedin Zimić.

Počast ubijenim sugrađanima u ul. Hamdije Kreševljakovića

U četvrtak 29.11.2007. godine u 11.00 sati, pomoćnik gradonačelnice Ramiz Kadić, te vijećnici u Gradskom vijeću Ana Baltić, Mustafa Lačević i Sead Srna u ime Grada Sarajeva odat će počast i položiti cvijeće na spomen-ploču u ul. Hamdije Kreševljakovića kod broja 47, gdje je prije četrnaest godina od agresorske granate smrtno stradalo sedam naših sugrađana.

Svečana sjednica Gradskog vijeća i Općinskih vijeća četiri gradske općine povodom Dana državnosti BiH

U povodu obilježavanja Dana državnosti BiH, danas je održana Zajednička svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva i Općinskih vijeća četiri gradske općine. Sjednicom su predsjedavali predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Marin Ivanišević i predsjedavajući Općinskih vijeća četiri gradske općine: Rizah Avdić, Muhamed Alaim, Nebojša Simić i Hamdija Lagumdžić.

Zajednička svečana sjednica Gradskog vijeća i Općinskih vijeća četiri gradske općine povodom Dana državnosti BiH

U povodu obilježavanja Dana državnosti BiH, u nedjelju 25.11.2007. godine, s početkom  u 12,00 sati, održat će se Zajednička svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva i Općinskih vijeća četiri gradske općine. Sjednicom će predsjedavati predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva i Općinskih vijeća četiri gradske općine.