Генерални покровителј програма “Цхампионс он Ице” је Град Сарајево

Под високим покровителјством Града Сарајева, а у суорганизацији КЈП ЗОИ ‘84 и АРТМАН Продуцтионс из Словеније 7.Фебруара 2008. у 20 сати у леденој дворани Зетре одржат ће спектакуларна ревија Цхампионс он Ице и спортско-плесна представа под називом “Лове Сторy”. Ревија &qуот;Цхампионс он Ице&qуот; одржава се у оквиру програма обилјежаванја 24. годишнјице Зимских олимпијских игара одржаних у Сарајеву.

Сарајевска Башчаршија под видеонадзором

У Сарајеву је данас промовирана реализација прве Фазе пројекта видеонадзора Башчаршије, старе градске језгре. Видеонадзором је обухваћено уже подручје башчаршијског трга, простора око градске Вијећнице и улице Абаджилук. Градоначеница Сарајева Семиха Боровац нагласила је значај пројекта за сигурност културно-хисторијског блага на подручју Старог Града које је уједно атрактивни туристички потенцијал Сарајева.

Градоначелница разговарала са амбасадором Црне Горе о \”Данима Подгорице у Сарајеву\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас амбасадора Црне Горе у БиХ Нј.Е. Рамиза Башића са којим је разговарала о културној сараднји главних градова Босне и Херцеговине и Црне Горе, а посебно о припремама за маниФестацију &qуот;Дани Подгорице у Сарајеву&qуот;, која је планирана за мај односно јуни ове године.

Одржана 33. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данас одржаној 33. сједници усвојило је Одлуку о додијели признанја &qуот;Почасни грађанин Града Сарајева&qуот; Пасqуалу Маргаллу и Мири, бившем градоначелнику побратимског града Барцелоне (период 1982.-1997.г.)., који током агресије на БиХ и Сарајево исказао солиодарност, наклоност и разумијеванје за тадашнју тешку ситуацију у нашој землји и граду, те значајно допринио у послијератној обнови града Сарајева.

33. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 29.01.2008. године с почетком у 10.00 сати, одржат ће се 33. сједница Градског вијећа Града Сарајева, на чијем се дневном реду, између осталог, налазе Приједлози одлука о измјенама и допунама Одлуке о кућном реду у стамбеним зградама и Одлуке о одржаванју гробалја локалног значаја на подручју града Сарајева.

Јавни увид у Нацрте РП Рајловац и Неджарићи И

У периоду од 25.01. до 25.02.2008. године заинтересирани грађани могу обавити јавни увид у Нацрт Регулационог плана &qуот;Привредна зона Рајловац&qуот;(у просторијама МЗ Населје хероја Соколје, ул. Нуман паше Ћуприлића 17 и &qуот;Робот коммерце&qуот; д.о.о. – главни улаз – ул. Рајловачка бб);

Градоначелница Боровац озваничила завршетак обнове Фасада

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је озваничила завршетак пројекта обнове Фасада на стамбено-пословним објектима из аустро-угарског периода, а што је реализирано у 2007. години. Свечаности су присуствовали министар стамбених послова у Влади КС Чедомир Лукић, директор Кантоналног завода за заштиту културно-хисторијског и природног наслијеђа Муниб Булјина и начелник Опћине Стари Град МустаФа Ресић.

Одржан Округли сто: \”Спортови на леду у олимпијском Сарајеву – услови и перспективе\”

У организацији Града Сарајева и Савеза хокеја на леду БиХ данас је одржан Округли сто о теми &qуот;Спортови на леду у олимпијском Сарајеву – услови и перспективе&qуот; Округли сто отворио је замјеник градоначелнице Јосип Јуришић који је истакао да данашнји скуп представлја наставак кампанје &qуот;Хоћу лед&qуот; и стваранје увјета за што бржу изграднју мале ледене дворане која би се користила 10 мјесеци у години.

Одржана пресс конФеренција поводом одржаванја ревије \”Цхампионс он Ице\”

Данас је у Зетри одржана пресс конФеренција на којој је најавлјено одржаванје спектакуларне ревије &qуот;Цхампионс он Ице&qуот; 7. Фебруара у Леденој дворани Зетре. Генерални покровителј овог врхунског спектакла у којем ће учествовати  свјетски, европски и олимпијски прваци, који лјуде широм свијета одушевлјавају већ 30 година својим акробацијама на леду јесте Град Сарајево, а суорганизатори су КЈП ЗОИ\’84 ОЦС д.о.о. и Артман Продуцтионс из Словеније. Генерални медијски покровителј је НТВ Хаyат из Сарајева. Ревија &qуот;Цхампионс он Ице&qуот; бит ће одржана у оквиру програма обилјежаванја 24. годишнјице Зимских олимпијских игара одржаних у Сарајеву.

.footer-social22 { top: 5px; left: 0; right: 0; text-align: center; float: left; position: relative; }