Изасланство Градске скупштине Града Загреба у званичној посјети Граду Сарајеву

Изасланство Градске скупштине Града Загреба предвођено Татјаном Холјевац, предсједницом Градске скупштине Града Загреба посјетит ће на званични позив предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Марина Иванишевића Град Сарајево од 02. до 04. марта 2008. године. У изасланству Градске скупштине Града Загреба очекује се и присуство Невена Мимице, градског заступника и потпредсједника Хрватског сабора.

Замјеник градоначелнице Јуришић одао почаст народном хероју Рамизу Салчину

Замјеник градоначелнице Јосип Јуришић у име Града Сарајева данас је присуствовао свечаности обилјежаванја Дана М.З. Сарај Полје. Честитајући грађанима ове мјесне заједнице уједно и Дан независности БиХ, доградоначелник Јуришић пожелио је још много нових пројеката који ће допринијети квалитети живота мјештана М.З. Сарај Полје.

Пресс конФеренција поводом акције „Чистији град“

Градоначелница Града Сарајева Семиха Боровац те директори комуналних јавних предузећа &qуот;Парк&qуот; и &qуот;Рад&qуот; Осман Делић и Селим Бабић презентирали су данас на пресс конФеренцији у Градској управи акцију &qуот;Чистији град&qуот;. Акција има за цилј чишћенје јавних те уређиванје зелених површина на подручју града које до сада нису биле у програму ова два комунална предузећа. Ради се о слједећим локалитетима: плато Бабића баште, дио населја Велешићи, Црни врх – Горица, простор око породилишта &qуот;Зехра Муидовић&qуот;, излетиште Барице, наставак шетнице према Козјој чуприји, Бистрички поток и Змајевац.

Среднјошколци Сарајева разговарали са градоначелницом Боровац о теми \”Моја домовина БиХ\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је имала сусрет са ученицима среднјих школа о теми &qуот;Моја домовина Босна и Херцеговина&qуот;. Сусрете је организирала невладина организација &qуот;Дјеца стубови свијета&qуот;, а поводом 1. марта, Дана независности БиХ. Градоначелница Боровац је изразила задоволјство због уприличеног сусрета с младима, нагласивши да би овакви сусрети требали постати традиционални.

Протокол обилјежаванја 1. марта – Дана независности БиХ

Поводом 1.марта – Дана независности Босне и Херцеговине делегације Града Сарајева и градских Опћина: Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град у суботу 01.03.2008.г. – положит ће цвијеће и одати почаст на Спомен-обилјежју Вјечна ватра, мезарју Ковачи, на гроблју Лав, Спомен-парку Враца и Тргу ЗАВНОБИХ-а. 

Поводом Дана независности БиХ Заједничка свечана сједница Градског и Опћинских вијећа, Скупштине КС и форума парламентараца БиХ

У суботу, 1.03.2008. у 12,00 сати поводом Дана независности Босне и Херцеговине, одржат ће се Заједничка свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева, Опћинских вијећа Опћина Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град, Скупштине Кантона Сарајево и форума парламентараца БиХ.

Пресс конФеренција о резултатима истраживанја јавног мнијенја о пројекту \”Купујмо и користимо домаће\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и потпредсједник Привредне коморе КС ИрФан Мехичић на данас одржаној пресс конФеренцији упознали су новинаре са резултатима истраживанја јавног мнијенја о пројекту &qуот;Купујмо и користимо домаће&qуот;. Цилј пројекта, који су заједнички водили Град Сарајево и Привредна комора КС, био је истражити тржиште и мишлјенје грађана у цилју утврђиванја смјерница и препорука за креиранје еФикасније маркетиншке политике у промоцији значаја  куповине домаћих производа и услуга.

Град Сарајево ће и ове године Финансијски подржати Сарајевске дане поезије

– Град Сарајево ће и ове године Финансијски подржати Сарајавске дане поезије, те организирати пријем за нјене учеснике – истакла је градоначелница Семиха Боровац, примивши данас предсједника Организационог одбора ове маниФестације Хаджема Хајдаревића и генералног секретара Друштва писаца БиХ Мухамеда Ћуровца.

Градоначелница примила представнике Вијећа Рома БиХ

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас представнике Вијеће Рома БиХ Дерву Сејдића и Санелу Бешић који су је упознали са активностима ове кровне ромске организације, а посебно о активностима на приступанју програму &qуот;Декада за Роме 2005.-2015.&qуот;. Они су истакли да предстоји усвајанје Акционих планова за рјешаванје проблема Рома у БиХ на Вијећу министара БиХ, у којима су одређени субјекти за имплементацију, што је предувјет за приступанје Декади за Роме.

Сусрет младих са градоначелницом Сарајева

Позивамо Вашег новинара и Фоторепортера/снимателја на Сусрете младих са градоначелницом Сарајева Семихом Боровац, који ће се одржати у петак, 29.02.2008. године с почетком у 8.30 сати у Овалној сали Градског вијећа Града Сарајева, ул. Хамдије Крешевлјаковића 3/1.