Prijem za Upravu i atletičare AK \”Sarajevo\”

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je novoimenovanu Upravu Atletskog kluba "Sarajevo": Nihada Hodžića, predsjednika UO, Halima Jašarevića, direktora i Vahidu Kozić, šefa stručnog štaba. Prijemu su prisustvovali mladi atletičari AK "Sarajevo" koji već iza sebe imaju zapažene sportske rezultate.

Prijem za delegaciju Grada Leipziga

U nedjelju 04.05.2008. godine u 09.30 sati, zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović primit će višečlanu delegaciju njemačkog Grada Lejpziga predvođenu gradonačelnikom Burkhard Jung-om. Prijemu će prisustvovati i Šaćir Boškailo, generalni direktor KJKP "Gras" jer su predstavnici lajpciškog saobraćajnog preduzeća Leipcziger Verkersbetriebe-LVB GmbH iskazali veliki interes za saradnju.

37. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

U utorak 29.04.2008. godine s početkom u 10.00 sati, održat će se 37. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na čijem dnevnom redu se, između ostalog, nalazi Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana "Bjelave-Čekaluša", Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana "Bjelave-Mejtaš", te Nacrti Odluka o usvajanju, odnosno provođenju Izmjena i dopuna Regulacionog plana "Otoka-Meander".

Borovac pravoslavcima čestitala Vaskrs

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac u svoje i u ime Grada Sarajeva uputila je čestitku NJ.V. Mitropolitu dabrobosanskom Srpske pravoslavne crkve, gospodinu Nikolaju, u povodu velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa, u kojoj se navodi: "Vama i svim pravoslavcima u gradu Sarajevu i Bosni i Hercegovini, upućujem najsrdačnije čestitke sa iskrenim željama da ga provedete u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći.