Делегација сарајевског факултета спорта посјетила Олимпијски базен Отока

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је била домаћин делегацији факултета спорта и тјелесног одгоја Универзитета у Сарајеву која је посјетила Олимпијски базен на Отоци. Делегацију факултета предводио је декан проФ.др Изет Рађо, а разлог посјете био је стручна сараднја факултета спорта те Олимпијског комитета БиХ, чији је проФ. Рађо потпредсједник, и ЈП &qуот;Олимпијски базен Отока&qуот; који ускоро треба бити отворен. У посјети базену био је и предсједник Кантоналног одбора Странке демократске акције Сарајево Абдулхарис Шета.

Обилјежена 16. годишнјица масакра у ферхадији

У знак сјећанја на 27. мај 1992. године, градоначелница Семиха Боровац, замјеници предсједавајућег Градског вијећа Татјана Лјујић-Мијатовић и Емин Швракић, те вијећник у Градском вијећу Сулјо Агић, данас су у име Града Сарајева присуствовали церемонији откриванја нове спомен-плоче у ферхадији са именима 26 погинулих грађана Сарајева, који су прије 16 година од агресорске гранате страдали док су чекали у реду за хлјеб.

Одржана 38. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данас одржаној 38. сједници одлучило је да се Кемал Баyсак, почасни конзул БиХ у Р Турској и Клаус Клотх, бивши предсједник Удруженја &qуот;фриедрицхсхаФен-Сарајево&qуот; у побратимском нјемачком граду фриедрицхсхаФену прогласе Почасним грађанима Града Сарајева.

38. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 27.05.2008. године с почетком у 10.00 сати, одржат ће се 38. сједница Градског вијећа Града Сарајева, на чијем дневном реду се, између осталог, налази Приједлог Одлуке о приступанју изради Регулационог плана &qуот;Подгај-Текија&qуот;, те Приједлог Одлука о усвајанју, односно о провођенју Регулационог плана &qуот;Неджарићи&qуот;.

Компанија ИНДРА из Мадрида спремна за улаганја у Сарајево и Мостар

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и градоначелник Мостара Лјубо Бешлић данас су у згради Града Сарајева били домаћини делегацији мултинационалне команије ИНДРА из Мадрида која је заинтересирана за улаганја у аеродроме и јавни градски пријевоз у ова два бх. града. Пријему су присуствовали и Нј.Е. Јосе Мариа Цастровиејо y Болибар, амбасадор Шпаније у БиХ, те представници Дирекције за цивилну авијацију БиХ, Аеродрома Мостар, ЈТП &qуот;Мостарбус&qуот; и КЈП &qуот;ГРАС&qуот; из Сарајева.

Пријем за јуниоре фК „Желјезничар“ поводом успјеха на турниру у Инсбруку

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић уприличио је данас пријем за јуниоре фК &qуот;Желјезничар&qуот;, те им у име Града Сарајева честитао на освојеном другом мјесту на недавно одржаном јаком међународном турниру у побратимском граду Инсбруку.

Пријем за јуниоре фК \”Желјезничар\”

У четвртак, 22.05.2008. године у 10.00 сати, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примит ће јуниоре фК &qуот;Желјезничар&qуот;, те им у име Града Сарајева честитати на освојеном другом мјесту на недавно одржаном јаком међународном турниру у побратимском граду Инсбруку.

Градоначелница Боровац примила представнике Европског друштва \\\”Друштвенополитичка и образована заједница\\\” из Ахена

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас делегацију Европског друштва &qуот;Друштвенополитичка и образована заједница&qуот; из нјемачког града Ахена: предсједника Петера Сцхонера и члана Јургена Гроелса. Пријему су присуствовали Тилман Ендерс, замјеник амабсадора Нјемачке у БиХ, Сабахудин Гегић, предсједник &qуот;Босанског културног центра&qуот; из Ахена и фуад Јашаревић, секретар Института за истраживанје злочина против човјечности и међународног права Универзитета у Сарајеву.

Потписан Протокол о суФинансиранју пројекта обнове Фасада на објектима културно-хисторијског наслијеђа у ужем градском језгру

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и министар стамбених послова у Влади КС Чедомир Лукић потписали су данас Протокол о суФинансиранју пројекта обнове Фасада на објектима културно-хисторијског наслијеђа у ужем градском језгру Сарајева. Обнова Фасада односи се на стамбено-пословне објекте који су грађени у аустро-угарском периоду.

Потписиванје Споразума о суФинансиранју пројекта обнове Фасада на објектима културно-хисторијског наслијеђа у ужем градском језгру

У уторак, 20.05.2008. године у 11.30 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац и министар стамбених послова у Влади КС Чедомир Лукић потписат ће Споразум о суФинансиранју пројекта обнове Фасада на објектима културно-хисторијског наслијеђа у ужем градском језгру.