Делегација сарајевског факултета спорта посјетила Олимпијски базен Отока

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је била домаћин делегацији факултета спорта и тјелесног одгоја Универзитета у Сарајеву која је посјетила Олимпијски базен на Отоци. Делегацију факултета предводио је декан проФ.др Изет Рађо, а разлог посјете био је стручна сараднја факултета спорта те Олимпијског комитета БиХ, чији је проФ. Рађо потпредсједник, и ЈП &qуот;Олимпијски базен Отока&qуот; који ускоро треба бити отворен. У посјети базену био је и предсједник Кантоналног одбора Странке демократске акције Сарајево Абдулхарис Шета.

Одржана 38. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данас одржаној 38. сједници одлучило је да се Кемал Баyсак, почасни конзул БиХ у Р Турској и Клаус Клотх, бивши предсједник Удруженја &qуот;фриедрицхсхаФен-Сарајево&qуот; у побратимском нјемачком граду фриедрицхсхаФену прогласе Почасним грађанима Града Сарајева.

Обилјежена 16. годишнјица масакра у ферхадији

У знак сјећанја на 27. мај 1992. године, градоначелница Семиха Боровац, замјеници предсједавајућег Градског вијећа Татјана Лјујић-Мијатовић и Емин Швракић, те вијећник у Градском вијећу Сулјо Агић, данас су у име Града Сарајева присуствовали церемонији откриванја нове спомен-плоче у ферхадији са именима 26 погинулих грађана Сарајева, који су прије 16 година од агресорске гранате страдали док су чекали у реду за хлјеб.

38. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 27.05.2008. године с почетком у 10.00 сати, одржат ће се 38. сједница Градског вијећа Града Сарајева, на чијем дневном реду се, између осталог, налази Приједлог Одлуке о приступанју изради Регулационог плана &qуот;Подгај-Текија&qуот;, те Приједлог Одлука о усвајанју, односно о провођенју Регулационог плана &qуот;Неджарићи&qуот;.

Компанија ИНДРА из Мадрида спремна за улаганја у Сарајево и Мостар

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и градоначелник Мостара Лјубо Бешлић данас су у згради Града Сарајева били домаћини делегацији мултинационалне команије ИНДРА из Мадрида која је заинтересирана за улаганја у аеродроме и јавни градски пријевоз у ова два бх. града. Пријему су присуствовали и Нј.Е. Јосе Мариа Цастровиејо y Болибар, амбасадор Шпаније у БиХ, те представници Дирекције за цивилну авијацију БиХ, Аеродрома Мостар, ЈТП &qуот;Мостарбус&qуот; и КЈП &qуот;ГРАС&qуот; из Сарајева.

Пријем за јуниоре фК „Желјезничар“ поводом успјеха на турниру у Инсбруку

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић уприличио је данас пријем за јуниоре фК &qуот;Желјезничар&qуот;, те им у име Града Сарајева честитао на освојеном другом мјесту на недавно одржаном јаком међународном турниру у побратимском граду Инсбруку.

Пријем за јуниоре фК \”Желјезничар\”

У четвртак, 22.05.2008. године у 10.00 сати, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примит ће јуниоре фК &qуот;Желјезничар&qуот;, те им у име Града Сарајева честитати на освојеном другом мјесту на недавно одржаном јаком међународном турниру у побратимском граду Инсбруку.

Градоначелница Боровац примила представнике Европског друштва \\\”Друштвенополитичка и образована заједница\\\” из Ахена

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас делегацију Европског друштва &qуот;Друштвенополитичка и образована заједница&qуот; из нјемачког града Ахена: предсједника Петера Сцхонера и члана Јургена Гроелса. Пријему су присуствовали Тилман Ендерс, замјеник амабсадора Нјемачке у БиХ, Сабахудин Гегић, предсједник &qуот;Босанског културног центра&qуот; из Ахена и фуад Јашаревић, секретар Института за истраживанје злочина против човјечности и међународног права Универзитета у Сарајеву.

Потписан Протокол о суФинансиранју пројекта обнове Фасада на објектима културно-хисторијског наслијеђа у ужем градском језгру

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и министар стамбених послова у Влади КС Чедомир Лукић потписали су данас Протокол о суФинансиранју пројекта обнове Фасада на објектима културно-хисторијског наслијеђа у ужем градском језгру Сарајева. Обнова Фасада односи се на стамбено-пословне објекте који су грађени у аустро-угарском периоду.

Апел градоначелнице против употребе ватреног оружја

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац апелује на грађане Сарајева да се суздрже од употребе ватреног оружја на свадбама и другим прославама јер на тај начин угрожавају животе Сарајлија. Сваки испалјени метак мора негдје завршити и само је питанје среће или случајности, ако такво што прође без послједица.