Одржана 39. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На данас одржаној 39. сједници Градског вијећа Града Сарајева усвојен је Приједлог Одлуке о измјенама и допунама Статута Града Сарајева. Вијећници су прихватили Приједлог Одлуке о самоуправном дјелокругу Града Сарајева у области среднјег образованја, те је усвојен Извјештај о учешћу Града Сарајева у ваннаставним активностима среднјих школа у 2007. години, за шта је из Буджета Града издвојено укупно 150.000 КМ.

Велика Филателистичка изложба о хисторији бх. поште

У Хисторијском музеју у Сарајеву, од 4. до 14. септембра ове године, одржат ће се Филателистичка изложба &qуот;К унд К пошта у Босни и Херцеговини 1878.-1918.&qуот;. О деталјима ове маниФестације замјеника градоначелнице Сарајева Јосипа Јуришића упознао је данас Берислав Секелј из Загреба, организатор изложбе и познати експерт за бх. марке из овог периода наше прошлости.

Пријем за делегацију Кошаркашког клуба \”Босна\”

У сриједу 25.06.2008. године у 09.30 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац уприличит ће пријем за играче, тренере и управу Кошаркашког клуба &qуот;Босна&qуот; поводом освајанја титуле првака Босне и Херцеговине за сезону 2007./08.

Градоначелница Боровац у посјети Дјечијем дому «Бјелаве»

У сриједу 25.06.2008. године у 11.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац посјетит ће Дјечији дом &qуот;Бјелаве&qуот; и том приликом са директором Амиром Зелићем потписат ће уговоре о реализацији одобрених средстава из Буджета Града Сарајева за лјетованје дјеце без родителјског старанја, као и за Финансиранје трошкова превоза и пратнје 12-оро штићеника Дома &qуот;Бјелаве&qуот; у Беч, што је договорено приликом посјете градоначелнице у склопу маниФестације &qуот;Дани Сарајева у Бечу&qуот; одржане у априлу ове године.