Одата почаст жртвама масакра испред Градске тржнице

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником Предрагом Митровићем, замјеница предсједавајућег Градског вијећа Татјана Лјујић-Мијатовић и вијећник у Градском вијећу фикрет Махмутовић у име Града Сарајева данас су одали почаст и положили цвијеће на мјесто масакра у улици Мула МустаФе Башескије до броја 64 (сјеверни улаз у Градску тржницу)  у знак сјећанја на 43 убијена суграђана. Тада је теже и лакше ранјено 84 Сарајлија.

Замјеник градоначелнице Јуришић уприличио пријем за новоименоване бх. амбасадоре

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас новоименоване амбасадоре БиХ: Ивану Леви (Израел) и Миранду Сидран (Холандија), и генералног конзула у Штутгарту Хариса Халиловића, те им честитао и пожелио успјешан рад на новој дужности. Током пријема разговарало се о улози амбасадора на промовиранју Сарајева као главног града БиХ и на капитализацији вриједности којима се може допринијети позитивном имиджу Сарајева и Босне и Херцеговине.

Отворен Олимпијски базен Сарајево

Олимпијски базен Сарајево на Отоци свечано је отворен синоћ. &qуот;Проглашавам завршеним пројекат изграднје олимпијског базена у Сарајеву и предајем га младости Сарајева&qуот;, казала градоначелница Сарајева Семиха Боровац отварајући базен. &qуот;Ово је данас централни догађај у БиХ. Сарајево и нјегови грађани имају много разлога за понос, а вечерас придодајемо још један – олимпијски базен који је по својим  карактеристикама и архитектонском рјешенју јединствен у овом дијелу Европе. Сада имамо још једну потврду да овај град и ова землја има паметне и способне лјуде за врхунске подухвате. У све ово што видите уграђена је босанска памет и вјештина&qуот;, казала је градоначелница Сарајева на свечаности поводом завршетка изграднје првог олимпијског базена у нашој землји.