Odavanje počasti žrtvama masakra na Trgu solidarnosti

U subotu 30.08.2008. godine navršava se šesnaest godina od pogibije jedanaest naših sugrađana na Trgu solidarnosti do broja 14 (Alipašino polje – pijaca). U ime Grada Sarajeva, savjetnik gradonačelnice Sahrudin Sarajlić i vijećnici u Gradskom vijeću Fikret Mahmutović i Milena Veljković u 10,00 sati odat će počast i položiti cvijeće na mjesto masakra.

Sljedeće godine međunarodni motociklistički rally Zabok – Sarajevo

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas predstavnike Oldtimer kluba iz Zaboka (Republika Hrvatska) koji u maju sljedeće godine organizira međunarodni motociklistički rally na relaciji Zabok – Sarajevo.Prema riječima predsjednika Oldtimer kluba Zabok Dragutina Tisanića očekuje se učešće blizu 130 vozača motora iz 10 evropskih zemalja.

Otvoren Olimpijski bazen Sarajevo

Olimpijski bazen Sarajevo na Otoci svečano je otvoren sinoć. "Proglašavam završenim projekat izgradnje olimpijskog bazena u Sarajevu i predajem ga mladosti Sarajeva", kazala gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac otvarajući bazen. "Ovo je danas centralni događaj u BiH. Sarajevo i njegovi građani imaju mnogo razloga za ponos, a večeras pridodajemo još jedan – olimpijski bazen koji je po svojim  karakteristikama i arhitektonskom rješenju jedinstven u ovom dijelu Evrope. Sada imamo još jednu potvrdu da ovaj grad i ova zemlja ima pametne i sposobne ljude za vrhunske poduhvate. U sve ovo što vidite ugrađena je bosanska pamet i vještina", kazala je gradonačelnica Sarajeva na svečanosti povodom završetka izgradnje prvog olimpijskog bazena u našoj zemlji.

Odata počast žrtvama masakra ispred Gradske tržnice

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac sa zamjenikom Predragom Mitrovićem, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tatjana Ljujić-Mijatović i vijećnik u Gradskom vijeću Fikret Mahmutović u ime Grada Sarajeva danas su odali počast i položili cvijeće na mjesto masakra u ulici Mula Mustafe Bašeskije do broja 64 (sjeverni ulaz u Gradsku tržnicu)  u znak sjećanja na 43 ubijena sugrađana. Tada je teže i lakše ranjeno 84 Sarajlija.

Zamjenik gradonačelnice Jurišić upriličio prijem za novoimenovane bh. ambasadore

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas novoimenovane ambasadore BiH: Ivanu Levi (Izrael) i Mirandu Sidran (Holandija), i generalnog konzula u Štutgartu Harisa Halilovića, te im čestitao i poželio uspješan rad na novoj dužnosti. Tokom prijema razgovaralo se o ulozi ambasadora na promoviranju Sarajeva kao glavnog grada BiH i na kapitalizaciji vrijednosti kojima se može doprinijeti pozitivnom imidžu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnica Borovac bh. reprezentativcima u sjedećoj odbojci uručila 10.000 KM

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas bh. reprezentativce u sjedećoj odbojci u Fojnici gdje se pripremaju za Paraolimpijske igre koje će se održati u Pekingu narednog mjeseca. Tokom posjete gradonačelnica je u ime Grada Sarajeva podržala igrače-reprezentativce Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci sa 10.000 KM, poželjela im mnogo sportske sreće i unaprijed ih podržala u njihovim nastojanjima da odbrane olimpijsko zlato iz Atine.