Слједеће године међународни мотоциклистички раллy Забок – Сарајево

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас представнике Олдтимер клуба из Забока (Република Хрватска) који у мају слједеће године организира међународни мотоциклистички раллy на релацији Забок – Сарајево.Према ријечима предсједника Олдтимер клуба Забок Драгутина Тисанића очекује се учешће близу 130 возача мотора из 10 европских земалја.

Одаванје почасти жртвама масакра на Тргу солидарности

У суботу 30.08.2008. године навршава се шеснаест година од погибије једанаест наших суграђана на Тргу солидарности до броја 14 (Алипашино полје – пијаца). У име Града Сарајева, савјетник градоначелнице Сахрудин Сарајлић и вијећници у Градском вијећу фикрет Махмутовић и Милена Велјковић у 10,00 сати одат ће почаст и положити цвијеће на мјесто масакра.

Градоначелница честитала почетак нове школске године

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац честитала је ученицима и нјиховим наставницима почетак нове школске 2008./09. године. Градоначелница је сарајевским првачићима посебно пожелјела пуно успјеха, нових знанја, добрих оцјена и резултата у будућем школованју.

Градоначелница честитала почетак мјесеца Рамазана

Градоначелница Семиха Боровац честитала је муслиманима Сарајева и Босне и Херцеговине почетак мјесеца Рамазана са желјом да предстојеће мубарек дане подијеле са својим најближим, да их проведу у слози и спокојству са комшијама и пријателјима, у добром здравлју и чинјену добрих дјела.

Отворен Олимпијски базен Сарајево

Олимпијски базен Сарајево на Отоци свечано је отворен синоћ. &qуот;Проглашавам завршеним пројекат изграднје олимпијског базена у Сарајеву и предајем га младости Сарајева&qуот;, казала градоначелница Сарајева Семиха Боровац отварајући базен. &qуот;Ово је данас централни догађај у БиХ. Сарајево и нјегови грађани имају много разлога за понос, а вечерас придодајемо још један – олимпијски базен који је по својим  карактеристикама и архитектонском рјешенју јединствен у овом дијелу Европе. Сада имамо још једну потврду да овај град и ова землја има паметне и способне лјуде за врхунске подухвате. У све ово што видите уграђена је босанска памет и вјештина&qуот;, казала је градоначелница Сарајева на свечаности поводом завршетка изграднје првог олимпијског базена у нашој землји.

Замјеник градоначелнице Јуришић уприличио пријем за новоименоване бх. амбасадоре

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас новоименоване амбасадоре БиХ: Ивану Леви (Израел) и Миранду Сидран (Холандија), и генералног конзула у Штутгарту Хариса Халиловића, те им честитао и пожелио успјешан рад на новој дужности. Током пријема разговарало се о улози амбасадора на промовиранју Сарајева као главног града БиХ и на капитализацији вриједности којима се може допринијети позитивном имиджу Сарајева и Босне и Херцеговине.

Одата почаст жртвама масакра испред Градске тржнице

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником Предрагом Митровићем, замјеница предсједавајућег Градског вијећа Татјана Лјујић-Мијатовић и вијећник у Градском вијећу фикрет Махмутовић у име Града Сарајева данас су одали почаст и положили цвијеће на мјесто масакра у улици Мула МустаФе Башескије до броја 64 (сјеверни улаз у Градску тржницу)  у знак сјећанја на 43 убијена суграђана. Тада је теже и лакше ранјено 84 Сарајлија.

Обилјежаванје годишнјице масакра код градске тржнице

У четвртак 28.08.2008. године навршава се тринаест година од погибије 43, а теже и лакше ранјено 84 наших суграђана у улици Мула МустаФе Башескије до броја 64 (Сјеверни улаз у Градску тржницу) од агресорске гранате испалјене из правца Требевића.

Доградоначелник Јуришић на КонФеренцији у Салзбургу говорио о искуствима у управлјанју водама у Сарајеву

На позив Института европских регија, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић учествује у раду 4. КонФеренције европских регија и градова у Салзбургу чија је тема &qуот;Растућа господарска важност еуропских регија и градова&qуот;. Замјеник градоначленице Јуришић имао је обраћанје у дискусији о теми &qуот;Енергија, вода и отпад у регијама и градовима&qуот;.

Градоначелница Боровац озваничит ће завршетак пројекта \”Олимпијски базен Сарајево\”

У сриједу 27.08.2008. године у 20.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац озваничит ће завршетак пројекта Олимпијски базен Сарајево – капиталног пројекта Града Сарајева.