Gradonačelnica pokrovitelj bokserskog meča u kojem će se sarajka Irma Balijagić boriti za svjetsku šampionsku titulu

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Pro-Box asocijacije BiH i profesionalnu boksačicu Irmu Balijagić koja će se 17. decembra u Sarajevu boriti za evropsku ili svjetsku šampionsku titulu u kategoriji featherweight (pero-laka). Ona će izazvati aktuelnu svjetsku prvakinju u boksu Jeannine Garside iz Kanade. Pokrovitelj meča koji će se održati u Sportskoj dvorani Mirza Delibašić bit će gradonačelnica Sarajeva.

Potpisivanje Protokola o participaciji u izradi aplikacije za domaćina Svjetskog skijaškog Kupa za žene 20011/12.

U ponedjeljak 15.09.2008. godine u 13.00 sati, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, predsjednik SKI Saveza BiH Ramiz Mehmedagić i direktor KJP ZOI\’84. Nedžad Ajnadžić potpisat će Protokol o participaciji Grada Sarajeva, SKI Saveza BiH i KJP ZOI\’84. Olimpijski centar Sarajevo u izradi aplikacije za domaćina Svjetskog skijaškog Kupa za žene 2011/12.

Gradonačelnica Borovac u posjeti Studentskom domu Bjelave

U ponedjeljak 15.09.2008. godine u 11.00 sati, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetit će Studentski dom Bjelave i tom prilikom sa direktorom Studentskog centra Emirom Kadrićem i predstavnicima studenata razgovarati o situaciji u sarajevskim studentskim domovima kako bi Grad Sarajevo pružio pomoć iz svog budžeta s ciljem poboljšanaja uvjeta smještaja i ishrane u njima.

Održana sjednica Organizacionog odbora Drugog polumaratona Sarajevo 2008.

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić predsjedavao je danas Organizacionim odborom Drugog sarajevskog polumaratona 2008., koji treba da se održi 21. septembra, na Dan bez automobila pod motom "Ukjuči me!". Sastanku su prisustvovali Lazar Paupert, savjetnik za kulturu i suradnju u Ambasadi R Francuskeu BiH, te predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP), Udruženja "Marathon" i atletskih klubova "Bosna" i "Slavija".