Predata kuća JU \”Vladimir Nazor\” koju je kupio Grad Sarajevo

Gradonačelnica Semiha Borovac danas je u naselju Gajevi kod Čevljanovića, Općina Ilijaš, predala kuću JU "Vladimir Nazor", koju je Grad Sarajevo kupio ovoj ustanovi s ciljem realizacije projekta "Škola u prirodi". Na posljednjoj sjednici Gradsko vijeće Grada Sarajeva prihvatilo je zahtjev da se iz budžeta Grada osiguraju sredstva u iznosu od 138.581 KM za kupovinu ove kuće.

Gradonačelnica Borovac pozdravila učesnike\”Biciklijade – memorijal Suada Dilberović\”

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac pozdravila je danas učesnike "Biciklijade – memorijal Suada Dilberović" koja se održava u povodu sjećanja na Suadu Dilberović i Olgu Sučić, prve žrtve agresije na naš grad i početak akademske 2008./09. godine. Grad Sarajevo je jedan od pokrovitelja ove sportsko-kulturne manifestacije, za čije je održavanje izdvojio 5.000 KM.

Primopredaja kuće JU \”Vladimir Nazor\”

U ponedjeljak 29.09.2008. godine u 12.00 sati, u naselju Gajevi kod Čevljanovića, Općina Ilijaš, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac izvršit će primopredaju kuće JU "Vladimir Nazor", koju je Grad Sarajevo kupio ovoj ustanovi s ciljem realizacije projekta "Škola u prirodi".

Gradonačelnica Semiha Borovac čestitala Ramazanski bajram

Gradonačelnica Semiha Borovac čestitala je Ramazanski bajram dr. Mustafi ef. Ceriću, reisul-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine i muslimanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine. "Vama i svim muslimanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke u povodu Ramazanskog bajrama, najvećeg i najradosnijeg muslimanskog praznika."

Gradonačelnica osudila sinoćnje nasilje u Sarajevu

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac osuđuje fizičko nasilje ispoljeno sinoć prilikom otvaranja Prvog Queer Festivala u Sarajevu. Gradonačelnica traži od policije MUP-a KS da do kraja ovog Festivala još više pojača mjere i da sve od sebe kako do nasilja ponovno ne bi došlo. Gradonačelnica apeluje na građane da se suzdrže od nasilja kao i jezika mržnje jer on nije primjeren gradu Sarajevu.

Dogradonačelnik Jurišić primio delegaciju talijanske Općine Pesaro

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas predstavnike talijanske Općine Pesaro, Udruženja "Time for Peace" i Osnovne škole "Anna Frank" iz Pesara koja već deset godina sarađuje sa OŠ "Aleksa Šantić" iz Sarajeva. Prijemu su prisustvovali i gradski vijećnici Idriz Hodžić, Hamdija Lagumdžić, te direktor OŠ "Aleksa Šantić" Mario Ambrožić.

Na zgradi Vijećnice počela montaža fasadne skele

Na glavnoj fasadi i dvije kule na zgradi Vijećnice danas je počela montaža fasadne skele. Nakon što je gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac potpisala Sporazum sa Ministarstvom vanjskih poslova Republike Mađarske, kojim su odobrena sredstva u iznosu od 100.000 EUR-a, izvršena je nabavka i montaža skele iz tog granta Vlade Republike Mađarske. Grad Sarajevo u ovom projektu učestvuje sa 33.250KM.