Градоначелница Боровац отворила изложбу \\\”Сарајевске Фасаде\\\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац отворила је вечерас у галерији &qуот;Нови храм&qуот; изложбу &qуот;Сарајевске Фасаде&qуот; у част учесника 9. Међународне конФеренције мреже балканских градова БАЛЦИНЕТ.

На 9. Међународној конФеренцији БАЛЦИНЕТ усвојена Сарајевска Декларација

Учесници 9. Међународног састанка пријателјства, сараднје и развоја великих балканских градова данас су усвојили Сарајевску Декларацију: Ми, Градоначелници и представници великих балканских градова, смо се срели у Сарајеву, у оквиру 9. КонФеренције градоначелника, најважније институције БАЛЦИНЕТ-а. Према тематским јединицама 9. БАЛЦИНЕТ КонФеренције градоначелника, поставлјени су идући приоритети као најважнији цилјеви:

Боровац: Вратити сарајевске руже на мјеста гдје су се налазиле

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац сматра да се није смјело десити да с улица града нестају такозване – сарајевске руже. Сматрам да заиста није оправдано то што су с улица града Сарајева почеле нестајати такозване – сарајевске руже које представлјају сјећанје на страданја наших суграђана за вријеме троипогодишнје опсаде Сарајева. То се десило услјед замјене оштећених плоча првенствено у улици ферхадија, казала је фени градоначелница Сарајева Семиха Боровац.

Делегација Вијећа Бошнјачке манјине Истарске жупаније у посјети Граду Сарајеву

Замјеник предсједавајућег Градског вијећа Емин Швракић и вијећници Идриз Ходжић и Велија Катица као преставници Комисије за сураднју са међународним удруженјима градова и опћина и опћина у землји и иноземству Градског вијећа Града Сарајева, примили су данас делегацију Вијећа Бошнјачке манјине Истарске Жупаније.

Обраћанје гостију-учесника на 9. Међународној конФеренцији БАЛЦИНЕТ

У радном дијелу 9. Међународне конФеренције мреже балканских градова – БАЛЦИНЕТ, којом је предсједавао замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић, градоначелници и представници 14 балканских градова говорили су о темама: Права манјина и имиграцијске политике у великим градовима, Перспективе ЕУ за народе Балкана и балканске градове, Околишно загађенје и климатске промјене, Међубалканска, међуопћинска сараднја, те Балкански градови приступачни дјеци.

Почела са радом 9. Међународна конФеренција мреже балканских градова – БАЛЦИНЕТ

Данас је у Сарајеву почела са радом 9. Међународна конФеренција мреже балканских градова – БАЛЦИНЕТ, на којој  учествују градоначелници и представници 14 градова (Крајова, Тирана, Ниш, Варна, Атина, Солун, Нови Сад, Анкара, Скоплје, Куманово), а из Босне и Херцеговине: Сарајево, Мостар, Источно Сарајево и Банја Лука.