Новогодишнја честитка градоначелнице Семихе Боровац

Драги моји суграђани, Иза нас је година у којој смо успјели да наше Сарајево учинимо још лјепшим, модернијим и Функционалнијим градом. Град Сарајево се у протеклом периоду, орјентирао на постизанје два комплементарна цилја: један је стално подизанје квалитета живота, а други је обогаћиванје понуде за пословне посјетиоце, госте и све бројније туристе, како би се што дуже задржавали у нашем граду.

Градоначелница Боровац на дочеку Нове 2009. године са својим суграђанима

У сриједу 31.12.2008. на централној бини код Вјечне ватре, градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником Јосипом Јуришићем, представницима Кантона Сарајево, те начелницима четири градске опћине и учесницима програма честитат ће својим суграђанима Нову 2009. годину у 23.50 сати, након чега је тачно у поноћ предвиђен ватромет.

Боровац и финци упутили заједнички апел за мир у појасу Газе у којем се дешавају масовна страданја лјуди и велика ратна разаранја

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и предсједник Јеврејске заједнице у БиХ Јакоб финци упутили су данас заједнички апел за прекид сукоба у појасу Газе на Блиском истоку у којима страдају невини цивили. У апелу који су Боровац и финци упутили амбасадама Израела и Палестине истакнуто је:&qуот;На основу вишестолјетне традиције суживота муслимана-Бошнјака, Јевреја и других народа у Сарајеву, заједничких ратних патнји у Другом свјетском рату и ратних страданја у периоду 1992.-1995. година у којем су се сарајевски Јевреји и муслимани-Бошнјаци и други народи међусобно испомагали, чинјенице да је Сарајево члан интернационалне Асоцијације градова носилаца поруке мира, упућујемо заједнички  АПЕЛ ЗА МИР у појасу Газе у којем се дешавају масовна страданја лјуди и велика ратна разаранја.

Град Сарајево пребацио милион КМ Опћини Стари Град с цилјем поплочаванја Башчаршијског трга

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и начелник опћине Стари Град Ибрахим Хаджибајрић потписали су данас Уговор о реализацији одобрених средстава из Буджета Града у износу од 1.000.000,00 КМ за реконструкцију и поплочаванје Башчаршијског трга.

Потписиванје уговора о реализацији пројекта \\\”Реконструкција и поплочаванје Башчаршијског трга\\\”

У уторак 30.12.2008.г. у 13.00 сати градоначелница Сарајева Семиха Боровац и начелник Опћине Стари Град Ибрахим Хаджибајрић потписат ће Уговор о реализацији одобрених средстава из Буджета Града за реконструкцију и поплочаванје Башчаршијског трга.

Град обезбиједио 1.291 новогодишнји пакетић

У поводу предстојећих новогодишнјих празника, Град Сарајево је обезбиједио 1.291 поклон-пакетић Удруженју параплегичара и оболјелих од дјечије парализе КС, Удруженју &qуот;Просперитет Рома&qуот;, О.Ш. &qуот;Джемалудин Чаушевић&qуот;, Центру за слушну и говорну рехабилитацију, Дјечијем дому &qуот;Бјелаве&qуот;, Заводу за специјално образованје и одгој дјеце &qуот;Мједеница&qуот;, Удруженју слијепих КС, Удруженју &qуот;Оаза&qуот;, Удруженју грађана оболјелих од церебралне дјечије парализе КС, Педијатријској клиници, фондацији &qуот;Ал-Анама&qуот; и Штадлеровом дјечијем дому &qуот;Египат&qуот;.

Подјела новогодишнјих пакетића

У поводу новогодишнјих благдана, градоначелница Сарајева Семиха Боровац у понедјелјак 29.12.2008.г. у 10.00 сати посјетит ће О.Ш. &qуот;Джемалудин Чаушевић&qуот; (ул. Првомајска 24); у 11.00 сати фондацију &qуот;Ал-Амана&qуот; (бившу Основну школу &qуот;Ал Wалидеин-Газзаз&qуот;&qуот;), ул. Хасиба Бранковића 2а на Мојмилу, а у 12.00 Дјечији дом &qуот;Бјелаве&qуот; (ул. Бјелаве 52), и том приликом дјеци ових установа ууручити пакетиће.

Пресс конФеренција поводом одржаванја пријателјске утакмице између ватерполиста Неума и Сарајева

Данас је у Олимпијском базену на Отоци одржана пресс конФеренција поводом прве послијератне ватерполо утакмице између Ватерполо клуба &qуот;Јадран&qуот; из Неума и Градског клуба водених спортова Сарајево која ће се у овом базену одржати сутра са почетком у 18.00 сати.

За реализацију пројекта \”Чиста ријека Милјацка\” Град издвојио 50.000 КМ

Потписиванје протокола о сараднји ради реализације пројекта &qуот;Чиста ријека Милјацка&qуот; уприличено је данас у просторијама Сарајевске регионалне развојне агенције – СЕРДА. Протокол су потписали директор СЕРДА-е Шевкија Окерић, градоначелница Града Сарајева Семиха Боровац, градоначелник Града Источно Сарајево Радомир Кезуновић, министар просторног уређенја и заштите околиша Кантона Сарајево Абид Јусић, кантонални министар привреде Абид Шарић, те представници опћина Центар, Ново Сарајево, Стари Град, Нови Град, Илиджа и Опћине Пале.

Пресс конФеренција поводом одржаванја пријателјске утакмице између ватерполиста Неума и Сарајева

Умјесто у у 12,30 сати како смо првобитно најавили, пресс конФеренција ће се одржати у петак 26.12.2008. у 13.00 сати, а поводом одржаванја прве послијератне ватерполо утакмице између ватерполо клубова &qуот;Јадран&qуот; из Неума и Градског клуба водених спортова Сарајево у суботу 27. децембра с почетком у 18.00 сати.