Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

U nedjelju, 1.3.2009. u 12.00 sati, povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, u organizaciji Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Skupštine Kantona Sarajevo i Foruma parlamentaraca BiH \’90-\’96. Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, dr. Nerzuk Ćurak prigodnim govorom obratit će se prisutnima na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Održana 2. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Gradsko vijeće Grada Sarajeva na danas održanoj 2. sjednici utvrdilo je Nacrt programa obilježavanja 6. travnja, Dana grada Sarajeva, u 2009. godini, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od deset dana. Vijeće je, također, usvojilo Odluku o visini novčanog iznosa pojedinačne i grupne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2009.godini. Shodno Odluci, za dobitnika pojedinačne Šestoaprilske nagrade predviđeno je 10.000 KM, dok će dobitnici grupne Šestoaprilske nagrade taj isti iznos jednakopravno podijeliti.

2. Sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na osnovi člana 56. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva ("Službene novine Kantona Sarajevo", br.: 16/98 i 38/08), sazivam 2. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva koja će se održati u utorak 24.02.2009.godine u 10.00 sati, u objektu Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskog vijeća, Ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1.

Mađarska donacija za obnovu Vijećnice

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Slobodanom Neškovićem primio je danas veleposlanika Republike Mađarske u BiH Nj.E. Imre Vargu koji mu je uručio Ugovor o donaciji Grada Budimpešte vrijedan 45.000 eura za obnovu sarajevske Vijećnice.

Gradska uprava za sigurnije Sarajevo

Gradonačelnik Sarajeva, Alija Behmen i zamjenici Nenad Marković i Slobodan Nešković susreli su se s policijskom komesarom Kantona Sarajevo Himzom Selimovićem i njegovim suradnicima i postigli sporazum o konkretnoj pomoći koju Gradska uprava planira pružiti u podizanju stupnja sigurnosti građana.

Behmen: Od idućeg tjedna počinjemo realizaciju poslova određenih Statutom

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen najavio je danas da će Gradska uprava već od idućeg tjedna početi proces realizacije poslova koji Statutom pripadaju Gradu. Behmen je kazao kako se to konkretno odnosi na članak 16. Statuta, koji definira gradske mjerodavnosti. "Tu ne isključujemo tužbe Ustavnom sudu FBiH", kazao je gradonačelnik Behmen, koji je bio prvi gost ACIPS-ovog novog programa "Espreso sa…"