Доградоначелник Слободан Нешковић примио делегацију студената из Лугана

Замјеник градоначелника Сарајева Слободан Нешковић са сарадницима примио је данас студенте америчког универзитета "Франклин Колеџ"; из Лугана (Швајцарска). Близу 30-так студената овог универзитета, са професором – директором Одјељења политичких наука Мелвином Шлајном у оквиру студијских путовања сваког семестра посјећују различите дијелове бивше Југославије.

Отварање Спомен обиљежја убијеној дјеци опкољеног Сарајева планирано за 9. мај

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сарадницима примио је делегацију Удружења родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 1992.-1995. године и обавијестио их о мјерама које се предузимају на довршавању Спомен- обиљежја дјеци убијеној у опсједнутом Сарајеву између 1992. и 1995. године. Градоначелник је обавијестио делегацију родитеља да ће, с обзиром на темпо и временске рокове потребне за грађевинске и архитектонске радове, Спомен-обиљежје бити отворено деветог маја, на Дан побједе над фашизмом.

Градоначелник Бехмен разговарао о обнови Вијећнице са представницима МВП Краљевине Шпаније

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Ненадом Марковићем примио је данас високу делегацију Министарства вањских послова Краљевине Шпаније, која се занимала за даљње активности на обнови градске Вијећнице. У име нове градске администрације градоначелник Бехмен је захвалио Влади Краљевине Шпаније на донацији од милион евра за реконструкцију и рестаурацију фасаде Вијећнице.