4. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održana je prema predloženom dnevnom redu koji su usvojili i vijećnici

Predsjedatelj Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Marin Ivanišević pozdravio je nazočne vijećnike, gradonačelnika i goste te otvorio 4. sjednicu Gradskoga vijeća Grada Sarajeva konstatacijom da Gradsko vijeće Grada Sarajeva ima kvorum za punovažan rad i odlučivanje. Gradsko vijeće usvojilo je Izvješće o radu Gradskoga vijeća Grada Sarajeva i prihvatilo predložene zaključke koji će biti upućeni u proceduru.

4. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na osnovi člana 56. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva ("Službene novine Kantona Sarajevo", br.: 16/98 i 38/08), sazivam 4. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva održat će se u utorak 31.03.2009. godine u 10.00 sati u objektu  Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskog vijeća, Ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1.

Dogradonačelnik Marković zatvorio VI. proljetne dane odgoja i etičkih vrijednosti

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Nenad Marković danas je zatvorio VI. proljetne dane odgoja i etičkih vrijednosti, koje je i ove godine organizirala NVO "Djeca stubovi svijeta". Dogradonačelnik Marković je pozdravio održavanje ove manifestacije, te poželio mladima da ispune svoja očekivanja, te da nastave učiti i stjecati znanja kako bi mogli stvarati i odgovoriti na životne izazove.

Ozvaničen početak projekta „Nogomet bez granica“ čiji je partner i Grad Sarajevo

Grad Sarajevo zajedno s Kantonalnim centrom za socijalni rad Sarajevo partner je projekta "Nogomet bez granica" čiji su nosioci Nogometna sportska škola "Bubamara" i FC "Inter" iz Milana, a u koji je uključeno devedesetero djece iz sarajevskih obitelji koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Početak projekta danas su u KSC Skenderija u nazočnosti djece i njihovih roditelja ozvaničili dogradonačelnik Sarajeva Nenad Marković, ravnatelj Nogometne sportske škole "Bubamara" Predrag Pašić, ravnateljica Centra za socijalni rad KS Mirsada Poturković i predstavnik FC "Intera" Aldo Montinaro.

Gradonačelnik Behmen razgovarao o obnovi Vijećnice s predstavnicima MVP Kraljevine Španije

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Nenadom Markovićem primio je danas visoko izaslanstvo Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Španije, koja se zanimala za daljnje aktivnosti na obnovi gradske Vijećnice. U ime nove gradske administracije gradonačelnik Behmen  zahvalio je Vladi Kraljevine Španije na donaciji od milijun eura za rekonstrukciju i restauraciju fasade Vijećnice.

Otvaranje Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva planirano za 9. sibnja

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa suradnicima primio je izaslanstvo Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine i obavijestio ih o mjerama koje se poduzimaju na dovršavanju Spomen-obilježja djeci ubijenoj u opsjednutom Sarajevu između 1992. i 1995. godine. Gradonačelnik je obavijestio izaslanstvo roditelja da će, s obzirom na tempo i vremenske rokove potrebne za građevinske i arhitektonske radove, Spomen-obilježje biti otvoreno 9. svibnja, na Dan pobjede nad fašizmom.