Иванишевић: Град Сарајево креће у одлучну акцију уређења центра града

Град Сарајево у наредном периоду ће кроз више пројеката и иницијатива покренути акцију уређења центра града, са посебним фокусом на главну улицу Ферхадију која је још од 1967. године проглашена улицом од посебног значаја за град, казао је данас на конференцији за медије у Сарајеву предсједавајући Градског вијећа Марин Иванишевић.

Градоначелник Бехмен разговарао са турским амбасадором у БиХ

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Слободаном Нешковићем примио је данас у Градској управи амбасадора Републике Турске у БиХ Булента Тулуна. Амбасадор је градоначелнику честитао на именовању те је изразио спремност Амбасаде, као и турских градова са којима Град Сарајево има побратимске односе, да наставе успјешну сарадњу.

Одржана 5. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Марин Иванишевић је поздравио присутне вијећнике, градоначелника и госте те отворио 5. сједницу Градског вијећа Града Сарајева констатацијом да Градско вијеће Града Сарајева има кворум за пуноважан рад и одлучивање.

Позив за прес конференцију поводом 5.сједнице Градског вијећа Града Сарајева

У сриједу, 29.04.2009. године у 11.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен и предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Марин Иванишевић одржаће прес конференцију поводом 5. сједнице Градског вијећа Града Сарајева.

Енергетско управљање градовима – први заједнички пројекат Сарајева, Загреба и Подгорице

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен потписао је јучер у Загребу Писмо намјере са градоначелницима Загреба и Подгорице, Миланом Бандићем и Миомиром Мугошом о изради заједничког плана за изградњу капацитета за енергетско управљање градовима. Ово је први послијератни заједнички пројекат Сарајева, Загреба и Подгорице и подразумијева заједничку израду плана ефикасног енергетског управљања до септембра 2009. године.

Доградоначелник Марковић на позив КТК Барцелона боравио у овом побратимском граду

На позив Краљевског тениског клуба „Барцелона“, замјеник градоначелника Сарајева Ненад Марковић, предсједник Тениског савеза КС и директор сарајевског АТП Челенџера Сенад Хаџимешић, те директор ТК „Тенис Про Сарајево“ Харис Кафеџић боравили су од 21. до 24.04.2009. у побратимском граду Барцелони. У делегацији је требало да буде и кантонални министар културе и спорта Емир Хаџихафизбеговић, који је због обавеза био спријечен да путује.

Позив за 5. сједницу Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 56. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 16/98 и 38/08), сазивам 5. СЈЕДНИЦУ ГРАДСКОГ ВИЈЕЋА ГРАДА САРАЈЕВА. Пета сједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак, 28. 04. 2009. године у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1.

Град Сарајево издвојио 100.000 КМ за деминирање Жучи

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Нови Град Дамир Хаџић потписали су данас Уговор о сафинансирању деминирања комплекса Жуч. Сходно Уговору, Град Сарајево ће пренијети на рачун Општине Нови Град 100.000 КМ за деминирање локалитета Голо брдо 2, укупне површине 72.907 квадратних метара.

Градоначелник Бехмен уручио награде најбољим за књижевна остварења у 2008. години

Удружење издавача и књижара Босне и Херцеговине (УИК БиХ) додијелило је данас традиционалну Годишњу награду за најбоља остварења у 2008. години. На свечаној церемонији у Дому младих награде је уручио градоначелник Сарајева Алија Бехмен, покровитељ Годишње награде УИК БиХ, са предсједником Удружења издавача и књижара БИХ Ибрахимом Спахићем и предсједницом Жирија УИК БИХ академиком проф. др. Ханифом Капиџић-Османагић.

Наставак сарадње између Сарајева и Чешке Републике

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сарадницима примио је данас амбасадора Чешке Републике у БиХ, Њ. Е. Juøi Kudela са којим је разговарао о потреби обнове сарадње главних градова Прага и Сарајева у свим сегментима живота.