Grad i UG \”Akcija građana\”: Zajednički u prevenciju malodobničke delikvencije

– Želimo u koncepciji projekata i politike koje vodi nova gradska administracija imati partnere u nevladinim organizacijama. Cilj nam je da od nevladinih organizacija napravimo pozitivan agens u cilju rješavanja problema za dobrobit građana Sarajeva – istaknuo je gradonačelnik Alija Behmen, koji je danas sa suradnicima primio predstavnike UG "Akcija građana", predvođene predsjednikom UO Darjanom Bilićem.

Gradonačelnik posjetio Akademiju likovnih umjetnosti

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa suradnicima posjetio je danas Akademiju likovnih umjetnosti i tom prilikom u ime Grada čestitao Ajni Zatrić, akademskoj grafičkoj dizajnerici, čiji je rad "Urbani kalendar" pobijedio na XI. mariborskom Međunarodnom festivalu kreativnih komunikacija "Magdalena".

Obilježena 17. godišnjica masakra u Ferhadiji

U znak sjećanja na 27. svibanj 1992. godine, zamjenik gradonačelnika Nenad Marković i vijećnik u Gradskom vijeću Željko Ler, danas su u ime Grada Sarajeva odali počast i položili cvijeće na mjesto masakra u Ferhadiji, gdje je  od agresorske granate život izgubilo 26, a teško povrijeđeno 108 naših sugrađana. Sarajlije su tog jutra poranile da stanu u red za hljeb, kojeg je prvih ratnih dana sve teže bilo nabaviti.

Gradonačelnik će sutra posjetiti ALU

U srijedu, 27.05.2009. u 14.00 sati, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen posjetit će Akademiju likovnih umjetnosti i tom prilikom u ime Grada čestitati studentima i apsolventima Akademije koji su na nedavno održanom Festivalu dizajna vizuelnih komunikacija osvojili prve nagrade, uključujući i Grand Prix, koji prvi put otkako studenti ALU BiH učestvuju na ovom takmičenju, dolazi u Sarajevo.

6. sjednica Gradskog vijeća održat će se 2. juna

Na osnovi člana 32., 37., te 55. i 56. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 16/98 i 38/08), a u povodu zaključka sa sjednice Kolegija Gradskog vijeća Grada Sarajeva održane 25.05.2009. godine, Predsjedavajući Gradskog vijeća upućuje Obavijest.