Grad i UG \”Akcija građana\”: Zajednički u prevenciju malodobničke delikvencije

– Želimo u koncepciji projekata i politike koje vodi nova gradska administracija imati partnere u nevladinim organizacijama. Cilj nam je da od nevladinih organizacija napravimo pozitivan agens u cilju rješavanja problema za dobrobit građana Sarajeva – istaknuo je gradonačelnik Alija Behmen, koji je danas sa suradnicima primio predstavnike UG "Akcija građana", predvođene predsjednikom UO Darjanom Bilićem.

Obilježena 17. godišnjica masakra u Ferhadiji

U znak sjećanja na 27. svibanj 1992. godine, zamjenik gradonačelnika Nenad Marković i vijećnik u Gradskom vijeću Željko Ler, danas su u ime Grada Sarajeva odali počast i položili cvijeće na mjesto masakra u Ferhadiji, gdje je  od agresorske granate život izgubilo 26, a teško povrijeđeno 108 naših sugrađana. Sarajlije su tog jutra poranile da stanu u red za hljeb, kojeg je prvih ratnih dana sve teže bilo nabaviti.

Gradonačelnik posjetio Akademiju likovnih umjetnosti

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa suradnicima posjetio je danas Akademiju likovnih umjetnosti i tom prilikom u ime Grada čestitao Ajni Zatrić, akademskoj grafičkoj dizajnerici, čiji je rad "Urbani kalendar" pobijedio na XI. mariborskom Međunarodnom festivalu kreativnih komunikacija "Magdalena".

Gradonačelnik će sutra posjetiti ALU

U srijedu, 27.05.2009. u 14.00 sati, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen posjetit će Akademiju likovnih umjetnosti i tom prilikom u ime Grada čestitati studentima i apsolventima Akademije koji su na nedavno održanom Festivalu dizajna vizuelnih komunikacija osvojili prve nagrade, uključujući i Grand Prix, koji prvi put otkako studenti ALU BiH učestvuju na ovom takmičenju, dolazi u Sarajevo.

Gradonačelnik Behmen primio veleposlanika R Hrvatske u BiH

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa suradnicima upriličio je danas prijem za veleposlanika R Hrvatske u BiH, Nj.E. Tončija Staničića. Tijekom susreta gradonačelnik Behmen je hrvatskog veleposlanika upoznao s projektom energetskog upravljanja u cilju energetske štednje, a na kojem će u narednom razdoblju zajednički surađivati gradovi Sarajevo, Zagreb, Podgorica i Skoplje.