Град и УГ \\\”Акција грађана\\\”: Заједнички у превенцију малољетничке деликвенције

– Желимо да у концепцији пројеката и политике које води нова градска администрација имамо партнере у невладиним организацијама. Циљ нам је да од невладиних организација направимо позитиван агенс у циљу рјешавања проблема за добробит грађана Сарајева – истакнуо је градоначелник Алија Бехмен, који је данас са сарадницима примио представнике УГ "Акција грађана", предвођене предсједником УО Дарјаном Билићем.

У понедјељак уручење медаља и цертификата дјеци из БиХ за учешће на Међународној изложби о Олимпијади

У понедјељак, 1.06.2009. у 13 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен уручиће медаље  и цертификате дјеци из БиХ учесницима Међународне изложбе радова са темом "Мир, пријатељство и углед олимпијског духа" која је одржана у Пекингу, Атланти и Њујорку.

У понедјељак уручење медаља и цертификата дјеци из БиХ за учешће на Међународној изложби о Олимпијади

У понедјељак, 1.06.2009. у 13 часова градоначелник Сарајева Алија Бехмен уручиће медаље  и цертификате дјеци из БиХ, учесницима Међународне изложбе радова са темом „Мир, пријатељство и углед олимпијског духа“ која је одржана у Пекингу, Атланти и Њујорку.

Након повлачења кантоналне подршке Град Сарајево ће подржати пројекте Центра „Владимир Назор“

Градоначелник Алија Бехмен и Градска управа Сарајева су шокирани одлуком кантоналног Министарства за рад, социјалну политику, расељена лица и избјеглице којом ускраћује финансијску подршку Центру за едукацију и рехабилитацију ментално хендикепиране дјеце "Владимир Назор".

Одржано Првенство Града Сарајева у кошарци за средње школе

На свечаној церемонији затварања Првенства Града Сарајева у кошарци за средње школе, одржаној у дворани "Рамиз Салчин" на Мојмилу, замјеник градоначелника Сарајева Ненад Марковић уручио је награде најбољим екипама.

Обиљежена 17. годишњица масакра у Ферхадији

У знак сјећања на 27. мај 1992. године, замјеник градоначелника Ненад Марковић и вијећник у Градском вијећу Жељко Лер данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће на мјесто масакра у Ферхадији, гдје је  од агресорске гранате живот изгубило 26, а тешко повријеђено 108 наших суграђана. Сарајлије су тог јутра пораниле да стану у ред за хљеб, који је првих ратних дана све теже било набавити.

Градоначелник посјетио Академију ликовних умјетности

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сарадницима посјетио је данас Академију ликовних умјетности и том приликом у име Града честитао Ајни Затрић, академској графичкој дизајнерици, чији је рад "Урбани календар" побиједио на XI мариборском Међународном фестивалу креативних комуникација "Магдалена".

Градоначелник ће сутра посјетити АЛУ

У сриједу, 27.05.2009. у 14.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен посјетиће Академију ликовних умјетности и том приликом у име Града честитати студентима и апсолвентима Академије који су на недавно одржаном фестивалу дизајна визуелних комуникација освојили прве награде, укључујући и Гранд При, који први пут откако студенти АЛУ БиХ учествују на овом такмичењу долази у Сарајево.

Обавјештење о промјени термина одржавања већ заказане 6. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Колегијум Градског вијећа, на данас одржаној сједници, разматрао је захтјев, који је примљен 22.05.2009. године од Клуба вијећника СДА, а у којем се тражи да се 6. сједница Градског вијећа Града Сарајева одгоди за неки други термин.

6. сједница Градског вијећа одржаће се 2. јуна

На основу члана 32., 37., те 55. и 56. Пословника Градског вијећа Града Сарајева ("Службене новине Кантона Сарајево", број 16/98 и 38/08), а у поводу закључка са сједнице Колегијума Градског вијећа Града Сарајева одржане 25.05.2009. године, предсједавајући Градског вијећа упућује Обавјештење.