Град и УГ \\\”Акција грађана\\\”: Заједнички у превенцију малољетничке деликвенције

– Желимо да у концепцији пројеката и политике које води нова градска администрација имамо партнере у невладиним организацијама. Циљ нам је да од невладиних организација направимо позитиван агенс у циљу рјешавања проблема за добробит грађана Сарајева – истакнуо је градоначелник Алија Бехмен, који је данас са сарадницима примио представнике УГ "Акција грађана", предвођене предсједником УО Дарјаном Билићем.

У понедјељак уручење медаља и цертификата дјеци из БиХ за учешће на Међународној изложби о Олимпијади

У понедјељак, 1.06.2009. у 13 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен уручиће медаље  и цертификате дјеци из БиХ учесницима Међународне изложбе радова са темом "Мир, пријатељство и углед олимпијског духа" која је одржана у Пекингу, Атланти и Њујорку.

У понедјељак уручење медаља и цертификата дјеци из БиХ за учешће на Међународној изложби о Олимпијади

У понедјељак, 1.06.2009. у 13 часова градоначелник Сарајева Алија Бехмен уручиће медаље  и цертификате дјеци из БиХ, учесницима Међународне изложбе радова са темом „Мир, пријатељство и углед олимпијског духа“ која је одржана у Пекингу, Атланти и Њујорку.

Након повлачења кантоналне подршке Град Сарајево ће подржати пројекте Центра „Владимир Назор“

Градоначелник Алија Бехмен и Градска управа Сарајева су шокирани одлуком кантоналног Министарства за рад, социјалну политику, расељена лица и избјеглице којом ускраћује финансијску подршку Центру за едукацију и рехабилитацију ментално хендикепиране дјеце "Владимир Назор".

Градоначелник посјетио Академију ликовних умјетности

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сарадницима посјетио је данас Академију ликовних умјетности и том приликом у име Града честитао Ајни Затрић, академској графичкој дизајнерици, чији је рад "Урбани календар" побиједио на XI мариборском Међународном фестивалу креативних комуникација "Магдалена".

Обиљежена 17. годишњица масакра у Ферхадији

У знак сјећања на 27. мај 1992. године, замјеник градоначелника Ненад Марковић и вијећник у Градском вијећу Жељко Лер данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће на мјесто масакра у Ферхадији, гдје је  од агресорске гранате живот изгубило 26, а тешко повријеђено 108 наших суграђана. Сарајлије су тог јутра пораниле да стану у ред за хљеб, који је првих ратних дана све теже било набавити.

Одржано Првенство Града Сарајева у кошарци за средње школе

На свечаној церемонији затварања Првенства Града Сарајева у кошарци за средње школе, одржаној у дворани "Рамиз Салчин" на Мојмилу, замјеник градоначелника Сарајева Ненад Марковић уручио је награде најбољим екипама.

Градоначелник ће сутра посјетити АЛУ

У сриједу, 27.05.2009. у 14.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен посјетиће Академију ликовних умјетности и том приликом у име Града честитати студентима и апсолвентима Академије који су на недавно одржаном фестивалу дизајна визуелних комуникација освојили прве награде, укључујући и Гранд При, који први пут откако студенти АЛУ БиХ учествују на овом такмичењу долази у Сарајево.

6. сједница Градског вијећа одржаће се 2. јуна

На основу члана 32., 37., те 55. и 56. Пословника Градског вијећа Града Сарајева ("Службене новине Кантона Сарајево", број 16/98 и 38/08), а у поводу закључка са сједнице Колегијума Градског вијећа Града Сарајева одржане 25.05.2009. године, предсједавајући Градског вијећа упућује Обавјештење.

Обавјештење о промјени термина одржавања већ заказане 6. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Колегијум Градског вијећа, на данас одржаној сједници, разматрао је захтјев, који је примљен 22.05.2009. године од Клуба вијећника СДА, а у којем се тражи да се 6. сједница Градског вијећа Града Сарајева одгоди за неки други термин.