Одржана 7. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Марин Иванишевић је поздравио присутне вијећнике, градоначелника и госте те отворио 7. сједницу Градског вијећа Града Сарајева констатацијом да Градско вијеће Града Сарајева има кворум за пуноважан рад и одлучивање. На одржаној сједници вијећници Градског вијећа Града Сарајева  једногласно су прихватили да признање "Почасни грађанин Града Сарајева" добије Ерцан Услу из Турске, за несебично залагање и помоћ грађанима БиХ у  протеклом рату, као и за његов ангажман у послијератном периоду.

Град Сарајево ће тужити Кантон

Град Сарајево инсистира да Скупштина Кантона Сарајево хитно донесе Закон о локалној самоуправи Кантона Сарајево, Закон о припадности јавних прихода у Кантону Сарајево и Закон о поврату имовине Града Сарајева од Кантона Сарајево – закључило је Градско вијеће Града Сарајева на данас одржаној 7. сједници приликом разматрања Информације о положају Града Сарајева и примјени Закона о принципима локалне самоуправе у ФБиХ.

Град Сарајево помаже мостарске јавне кухиње

На данашњој сједници Градског вијећа Града Сарајева градоначелник Сарајева Алија Бехмен подржао је иницијативу да се по хитном поступку помогну јавне кухиње у Мостару. Због одуговлачења у избору градоначелника Мостара и због неусвајања буџета јавне кухиње у Мостару су пред затварањем.