Održana 7. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Predsjedatelj Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Marin Ivanišević je pozdravio nazočne vijećnike, gradonačelnika i goste te otvorio 7. sjednicu Gradskoga vijeća Grada Sarajeva konstatacijom da Gradsko vijeće Grada Sarajeva ima kvorum za punovažan rad i odlučivanje. Na održanoj sjednici vijećnici Gradskoga vijeća Grada Sarajeva  jednoglasno su prihvatili da priznanje "Počasni građanin Grada Sarajeva" dobije Ercan Uslu iz Turske, za nesebično zalaganje i pomoć građanima BiH u  proteklom ratu, kao i za njegov angažman u poslijeratnom razdoblju.

Grad Sarajevo će tužiti Kanton

Grad Sarajevo inzisitira da Skupština Kantona Sarajevo žurno donese Zakon o lokalnoj samoupravi Kantona Sarajevo, Zakon o pripadnosti javnih prihoda u Kantonu Sarajevo i Zakon o povratu imovine Grada Sarajeva od Kantona Sarajevo – zaključilo je Gradsko vijeće Grada Sarajeva na danas održanoj 7. sjednici prilikom razmatranja Informacije o položaju Grada Sarajeva i primjeni Zakona o načelima lokalne samouprave u F BiH.

Grad Sarajevo pomaže mostarske javne kuhinje

Na današnjoj sjednici Gradskoga Vijeća Grada Sarajeva gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen podržao je inicijativu da se po žurnom postupku pomognu javne kuhinje u Mostaru. Zbog odugovlačenja u izboru gradonačelnika Mostara i zbog neusvajanja proračuna javne kuhinje u Mostaru su pred zatvaranjem.

7. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na osnovi člana 56. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 16/98 i 38/08), sazivam 7. SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA GRADA SARAJEVA. Sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva održat će se u utorak 30.06.2009.godine u 10.00 sati, u objektu Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskog vijeća, Ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1.

Gradonačelnik Sarajeva nastavlja pomagati Savez logoraša BiH

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa suradnicima primio je danas predstavnike Saveza logoraša BiH s kojima je razgovarao o inicijativi Grada Sarajeva o prijenosu certificirane preslike arhiva Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u Sarajevo, o čemu su predsjednik Tribunala Patrick Robinson i gradonačelnik Behmen nedavno postigli načelan dogovor.

Grad Sarajevo: 300.000 KM za Park-šume Mojmilo

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić danas su potpisali Ugovor o sufinanciranju realizacije kapitalnog projekta "Revitalizacija Park-šume Mojmilo". Shodno Ugovoru, čijem je potpisivanju nazočio i predsjedatelj Gradskoga vijeća Marin Ivanišević, Grad je izdvojio 300.000 KM.

U Gradu Sarajevu održan omaž Emeriku Blumu 1911.-1984.

Pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i Grada Sarajeva danas je u Ovalnoj sali Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održan omaž Emeriku Blumu 1911.-1984. Tom prilikom o liku i djelu Emerika Bluma govorili su gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, akademik Božidar Matić, prof.dr Žarko Primorac, prof.dr Anto Domazet i prof.dr Boris Tihi.