Изабран Извршни одбор за израду промоције пројекта кандидатуре Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.г.

Данас је одржана Друга сједница Организационог одбора за кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године, којом је предсједавала проф. др. Татјана Љујић Мијатовић. Овом приликом изабран је Извршни одбор за израду промоције пројекта кандидатуре Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године, у саставу: Ибрахим Спахић, предсједник, те чланови: Рамиз Мехаковић, Сеад Срна, Градимир Гојер, Стјепан Рош, Един Нуманкадић, Едина Папо, Ненад Бркић, Неџад Беговић, Огњенка Финци, Дино Мустафић и Сафет Зец.

Интензивирање сарадње градова Сарајева и Беча кроз пројекте подршке младима

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен, са замјеницима Слободаном Нешковићем и Ненадом Марковићем, примио је данас вишечлану делегацију Града Беча, предвођену Kристианом Оxоничем, градским вијећником, задуженим за образовање, омладину, информисање и спорт. Делегација Беча је у дводневној посјети нашем граду са циљем наставка сарадње између партнерских градова, те успостављања конкретних договора у области образовања и спорта.

Делегација Града Беча у посјети Олимпијском базену \\\”Отока\\\”, Дјечијем дому \\\”Бјелаве\\\” и Музеју сарајевског атентата

Вишечлана делегација Града Беча, предвођена Christianom Oxonitschem, градским вијећником, задуженим за образовање, омладину, информисање и спорт, борави у дводневној посјети Граду Сарајеву. Вечерас у 18.45 часова делегација Града Беча обићи ће Олимпијски базен "Отока", гдје ће се упознати са условима и активностима на овом спортском објекту, те разговарати о повезивању пливачких клубова из Сарајева и Беча.