Izaslanstvo Grada odalo počast žrtvama masakra kod Tržnice

Izaslanstvo Grada Sarajeva, koje su činili gradonačelnik Alija Behmen i vijećnik u Gradskom vijeću Igor Stojanović, danas je odalo počast i položilo cvijeće na mjesto masakra u ulici Mula Mustafe Bašeskije do broja 64 (sjeverni ulaz u Gradsku tržnicu). Na tom mjestu su 28.08.1995. ubijena 43 naša sugrađanina, a teže i lakše je ranjeno 84 Sarajlija.

Gradonačelnik čestitao policiji Kantona Sarajevo

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen čestitao je policiji MUP-a Kantona Sarajevo na učinkovitom djelovanju tijekom potrage za Edinom Vukom i Anelom Herakom, osumnjičenim za ubojstvo Amara Mistrića, i ostvarenoj  uspješnoj suradnji na ovom slučaju sa svim policijskim agencijama u BiH kao i u Republici Hrvatskoj, koja je rezultirala njihovim uhićenjem.

Na inicijativu gradonačelnika Behmena usvojene zajedničke mjere za sigurnost građana Sarajeva

Povodom sinoćnjeg incidenta u kojem je ubijen 23-godišnji Amar Mistrić, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen održao je žuran sastanak u Gradskoj upravi s premijerom Kantona Sarajevo Besimom Mehmedićem, predstavnikom policijskog komesara KS Jasminom Idrizovićem, te načelnicima Općine Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom, Općine Novi Grad Damirom Hadžićem i predstavnicima Općine Stari Grad Ismetom Hadžićem i Općine Centar Adilom Katicom.

Gradonačelnik sazvao žurni sastanak povodom sinoćnjeg ubojstva

Povodom sinoćnjeg incidenta u kojem je ubijen 23-godišnji Amar Mistrić, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen pozvao je na žuran sastanak u Gradsku upravu: premijera Kantona Sarajevo  Besima Mehmedića, ministra unutarnjih poslova KS Željka Mijatovića, policijskog komesara KS Himzu Selimovića, načelnika Krim.policije MUP-a KS Predraga Kurteša, te načelnike Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, Općine Centar Dževada Bečirevića, Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldžu i Općine Novi Grad  Damira Hadžića.

Smrt Amara Mistrića je poraz Sarajeva

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen najoštrije osuđuje svirepo ubojstvo 23-godišnjeg Amara Mistrića koje se desilo sinoć oko ponoći u Sarajevu u ugostiteljskom objektu “Ochorios” u ulici Džemala Bijedića i ovim putem želi uputiti sućut obitelji ubijenog mladića.

Gradonačelnik primio sudionike 3. međunarodne ljetne škole \”Tranzicijska pravda u jugoistočnoj Europi\”

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen primio je danas sudionike Treće međunarodne ljetne škole pod nazivom "Tranzicijska pravda u jugoistočnoj Europi", koja se održava u Sarajevu pod pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH i gradonačelnika Sarajeva. Organizator škole je Udruga "Pravnik" u suradnji s programom vladavine prava za jugoističnu Europu Fondacije "Konrad Adenauer".