Град Сарајево финансијски подржао МЕСС и Џез Фест 2009.

Град Сарајево ће са 80.000 КМ сафинансирати 49. интернационални театарски фестивал МЕСС 2009. и са 40.000 КМ 13. џез Фест Сарајево 2009. То је потврдио градоначелник Сарајева Алија Бехмен, потписиваши данас заједно са Дином Мустафићем, директором МЕСС-а, и Џаном Каравдић, представницом Удружења "Џез Фест", уговоре о сафинансирању ових културних манифестација које су од посебног интереса за Град Сарајево.

Градоначелник Бехмен је казао да Град Сарајево цијени вриједности које грађанима овог града својим садржајима пружају ове два културна догађаја заједно са Сарајево Филм Фестивалом и Сарајевском зимом. Градоначелник је овом приликом за идућу годину најавио фестивал балета, чије ће одржавање финансијски подржати Град, да би се овој умјетности вратило мјесто које заслужује.

Градоначелник Бехмен изражава саучешће породици Пуљић

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен жели да упути саучешће породици Ведрана Пуљића, који је јуче трагично настрадао у сукобима навијачких група у Широком Бријегу. Без обзира на узрок, разлоге и повод јучерашњих сукоба, изгубљен је један млади живот и сви грађани Сарајева су тиме на губитку.

Овај највећи инцидент у историји бх. ногомета и бх. спорта уопште је позив на узбуну и сви надлежни морају да учине све да усвоје законски оквир који ће поспјешити борбу против хулиганства и онемогућити понављање овакве трагедије.

Прва у низу тужби Града Сарајева против Кантона Сарајево

Град Сарајево је данас Уставном суду ФБиХ уручио захтјев за заштиту права на локалну самоуправу у вези са Законом о имовини Кантона Сарајево, и покренуо поступак поврата свих надлежности Града Сарајева над управљањем имовином на територији Града. Наиме, Кантон Сарајево је Законом о имовини Кантона Сарајево из 1997. године у потпуности преузео имовину Града на подручју Кантона, као и другим подручјима гдје је Град посједовао имовину.

Овај потез представљао је кршење Европске повеље о локалној самоуправи, одредаба Устава Босне и Херцеговине и Федерације Босне и Херцеговине којима је прописано да је Сарајево главни град, те Амандмана XXVI на Устав Федерације Босне и Херцеговине којим је прописано да се у Кантону Сарајево оснива Град Сарајево као јединица локалне самоуправе.